RIJEKA - DINAMO (18.30) Kakvu napadačku varijantu sprema Kek u utakmici koju mora pobijediti?

Srijeda, 22. travnja 2015. 13:22 Napisao/la  I. V.

Stadion Kantrida (18.30), uzvratna utakmica polufinala Kupa: Rijeka - Dinamo.  Ne možemo izmišljati toplu vodu, sve znamo jedni o drugima, govori Kek


Nogometaši Rijeke danas (18.30) moraju pobijediti Dinamo da bi se plasirali u finale Kupa. Kako pobjediti momčad koja cijelu sezonu nije doživjela poraz u prvenstvu?

- Znamo što moramo napraviti da bismo prošli. Treba nam puno pameti i energije, treba se znati i potući ako treba... Ne možemo izmišljati toplu vodu, sve znamo jedni o drugima, govori trener Rijeke Matjaž Kek.

Dinamova prednost (2:1) iz prve utakmice izgleda izazovno ako riječka momčad bude na najvišoj razini. Današanju utakmicu ne treba dovoditi u kontekst loših utakmica protiv Hajduka u prvenstvu i Dinama u prvoj utakmici polufinala Kupa. Rijeka na Kantridi u nastavku sezone izgleda drugačije nego na gostovanjima:

Rekao sam igračima da nam onakva pobjeda protiv Hajduka može samo pomoći ako smo objektivni i samokritični, ako iz pobjede znamo izvući pouke. Danas igramo protiv protivika koji ove sezone nije izgubio utakmicu u prvenstvu. Za mene je takva utakmica veliki izazov, mislim da u toj utakmici možemo samo dobiti. Takvo ću razmišljanje prenijeti na igrače, koji pred punom Kantridom moraju igrati s pozitivnom energijom, smatra Kek.

Budući da nema Balaja, Keku preostaju dvije mogućnosti. Ponovo pokušati igrati s jedinim preostalim klasičnim napadačem (Ivančić), što se do sada nije pokazalo previše učinkovito ili pokušati a'la Guardiola igrati bez klasičnog napadača. Takvu varijantu Kek nije upotrijebio ni u jednoj važnijoj utakmici od kada je trener Rijeke.

Standings provided by Sofascore