Prva HNL: Dinamo očekivano pobijedio Lokomotivu i povećao prednost na ljestvici

Nedjelja, 19. studenog 2017. 17:13 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Dinamo - Lokomotiva 2:0. U utakmicama sestrinskih klubova objema momčadima obično je najteže igrati dok Dinamo ne postigne pogodak

Ivan Fiolić (Dinamo)
Ivan Fiolić (Dinamo)


Dinamo je u 16. kolu očekivano pobijedio Lokomotivu i povećao prednost pred Osijekom na 12, pred Rijekom na 13 bodova...

U 18. minuti Sosa  je prošao lijevom stranom, oštrim prizemnim ubačajem pronašao Fiolića, koji iz blizine zakucao loptu u mrežu - 1:0.

Fiolić je inače jedan iz plejade Dinamovih igrača, koji se šokolovao u Lokomotivi dok ga bivši trener Zlatko Kranjčar nije vratio u Dinamo.

U utakmicama sestrinskih klubova objema momčadima obično je najteže igrati dok Dinamo ne postigne pogodak.  Kada se to dogodi, obje momčadi počnu igrati rastrećenije.

Tako je bilo i ovog puta, u Maksimiru se igrala gledljiva utakmica u zavidno jakom ritmu.

Dinamo je naravno bio bolji, stvorio je više prilika, posebice pred kraj utakmice kada je Lokomotiva sve više vremena provodila u svojoj trećini.

Najbolju nije iskoristio Henriquez u 77. minuti, kada je istrčao pred Šempera i šeprtljavo pokušao prebaciti vratara Dinama u dresu Lokomotive.

U 80. minuti Kolinger je dobio drugi žuti karton, Lokomotiva je ostala s desetoricom igrača.

Ispalo je da je utakmica rezultatski bila neuzvjesna sve dok Lecjaks u 90. minuti nije riješio utakmicu prvijencem u dresu Dinama.

Bila je neizvjesna kao i sve utakmice u HNL-u između Dinama i Lokomotive.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Benković, Sigali, Sosa (od 46. Lecjaks), Antolić, Ademi, Fiolić (od 69. Moro), Gojak, Olmo (od 90. Rrahmani), Henriquez

LOKOMOTIVA: Šemper, Oluić, Majstorović, Kolinger, Karačić (od 43. Soldo), Capan, Chago (od 65. Antunović), Barić (od od 59. Doležal), Majer, Ivanušec, Krstanović

Utakmica 16. kola: Dinamo - Lokomotiva 2:0 (Fiolić 18, Lecjaks 90)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.