Prva HNL: Dinamo očekivano pobijedio Lokomotivu i povećao prednost na ljestvici

Nedjelja, 19. studenog 2017. 17:13 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Dinamo - Lokomotiva 2:0. U utakmicama sestrinskih klubova objema momčadima obično je najteže igrati dok Dinamo ne postigne pogodak

Ivan Fiolić (Dinamo)
Ivan Fiolić (Dinamo)


Dinamo je u 16. kolu očekivano pobijedio Lokomotivu i povećao prednost pred Osijekom na 12, pred Rijekom na 13 bodova...

U 18. minuti Sosa  je prošao lijevom stranom, oštrim prizemnim ubačajem pronašao Fiolića, koji iz blizine zakucao loptu u mrežu - 1:0.

Fiolić je inače jedan iz plejade Dinamovih igrača, koji se šokolovao u Lokomotivi dok ga bivši trener Zlatko Kranjčar nije vratio u Dinamo.

U utakmicama sestrinskih klubova objema momčadima obično je najteže igrati dok Dinamo ne postigne pogodak.  Kada se to dogodi, obje momčadi počnu igrati rastrećenije.

Tako je bilo i ovog puta, u Maksimiru se igrala gledljiva utakmica u zavidno jakom ritmu.

Dinamo je naravno bio bolji, stvorio je više prilika, posebice pred kraj utakmice kada je Lokomotiva sve više vremena provodila u svojoj trećini.

Najbolju nije iskoristio Henriquez u 77. minuti, kada je istrčao pred Šempera i šeprtljavo pokušao prebaciti vratara Dinama u dresu Lokomotive.

U 80. minuti Kolinger je dobio drugi žuti karton, Lokomotiva je ostala s desetoricom igrača.

Ispalo je da je utakmica rezultatski bila neuzvjesna sve dok Lecjaks u 90. minuti nije riješio utakmicu prvijencem u dresu Dinama.

Bila je neizvjesna kao i sve utakmice u HNL-u između Dinama i Lokomotive.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Benković, Sigali, Sosa (od 46. Lecjaks), Antolić, Ademi, Fiolić (od 69. Moro), Gojak, Olmo (od 90. Rrahmani), Henriquez

LOKOMOTIVA: Šemper, Oluić, Majstorović, Kolinger, Karačić (od 43. Soldo), Capan, Chago (od 65. Antunović), Barić (od od 59. Doležal), Majer, Ivanušec, Krstanović

Utakmica 16. kola: Dinamo - Lokomotiva 2:0 (Fiolić 18, Lecjaks 90)

Standings provided by Sofascore