Prva HNL: Dinamo trima pogocima do odmora riješio utakmicu protiv Cibalije

Petak, 21. srpnja 2017. 21:40 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Dinamo - Cibalia 4:0

Dinamo je nadmoćnom igrom u prvom dijelu utakmice osvojio bodove protiv Cibalije.

Trima pogocima do odmora modri su riješili brige oko ishoda, pa je drugo poluvrijeme proteklo  u nešto ležernijem tonu.

U 10. minuti bliski susret Soudanija i vratara Šubarića sudac Bel označio je prekršajem za najstrožu kaznu, napadač Dinama u svom stilu iznudio je kazneni udarac koji je Hodžić pretvorio u pogodak.

Opasno je momčad Cibalije živjela prvih pola sata utakmice, visoko postavljena obrana više je puta ispala iz igre kao u 24. minuti, kada je Soudani okomitom loptom gurnuo Fernandesa iza leđa zadnje linije gostiju.

Napadač Dinama izašao je slijeva ispred Šubarića i desnom nogom pogodio suprotni kut - 2:0.

U 30. minuti u sudaru s Hodžićem ozlijedio se vratar Šubarić, ušao je Brkić.

U 42. minuti Cibalia je propustila prvu i posljednju priliku ostati u utakmici, Galić je pobjegao Stojanoviću po lijevoj strani, dotrčao do Livakovića i promašio iz zatvorene pozicije.

Odmah je stigla kazna na drugoj strani.

Gojak je izbjegao pažnji obrani gostiju, ušao u kazneni prostor slijeva odakle je pogodio Hodžića na drugoj vratnici, precizan udarac glavom završio je pogotkom - 3:0.

U drugom dijelu Cibalia je ostavila nešto bolji dojam, uspjela je gostujuća momčad čak nekoliko puta uspostaviti tzv. kontinuirani napad, ali sve je to skupa izgledalo isuvše skromno...

U 71. minuti Ćorić je u povezanoj akciji izašao sam ispred Brkića i pogodio mrežu za konačnih - 4:0.

Moglo je završiti rezultatski puno ružnije za goste da su domaći igrači bili pribraniji u završnici.  

DINAMO: Livaković, Stojanović, Benković (68 Rrahmani), Sigali, Sosa, Antolić, Moro, Soudani (60 Ćorić), Gojak, Fernandes, Hodžić (77 Fiolić)

CIBALIA: Šubarić (30 Brkić), Karamarko, Zgrablić, Tomašević (46 Peričić), Čuljak, Muženjak, Plum, Mišić (63 Dabro), Pervan, Galić, Štrkalj

Utakmica 2. kola: Dinamo - Cibalia 4:0 (Hodžić 11-11m, Fernandes 24,  Hodžić 43, Ćorić 71)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.