Osijek živi u znaku Rijeke, stvara li se novi poredak u HNL-u?!

Četvrtak, 28. srpnja 2016. 10:14 Napisao/la  SC

Nitko ne tempira formu za početak sezone i zato su ove dvije pobjede velika vrijednost. Imamo prostora za napredak, kaže Zoran Zekić


Nogometni Osijek živi u znaku Rijeke. Nakon dvije uzastopne pobjede na gostovanjima, porasle su osječke ambicije. Osijek prvu domaću utakmicu igra protiv Rijeke, utakmica će pokazati gdje se u ovom trenutku nalazi momčad Zorana Zekića u poretku HNL-a.

Klub u vlasništvu mađarskog tajkuna Lorinca Meszarosa, bliskog premijeru Viktoru Orbanu, od ove sezone više nema financijskih problema. Nema ni nerealnih ambicija, Zekić je složio momčad u skladu s realnim mogućnostima budžeta od oko 3 mil. eura što je sasvim pristojan iznos u siromašnom HNL-u. Dvije pobjede (Pula, Zaprešić) ukazuju da je Zekić krenuo dobrim putem:

- Nitko ne tempira formu za početak sezone i zato su ove dvije pobjede velika vrijednost. Imamo prostora za napredak i kada se konačno ekipiramo igrat ćemo bolje nego sada, kaže Zoran Zekić za Glas Slavonije.

- Okrećemo se dvoboju s Rijekom. Nama su ova dva trijumfa na startu bila potrebna i za potpuni mir, svi znamo kako je to izgledalo proteklih sezona kada se gubilo i uvlačila se nervoza u momčad i oko nje. Svjesni smo da još nismo u svom najboljem izdanju. Uopće ne sumnjam da ćemo biti pravi pred našom publikom u Gradskom vrtu već u ogledu s Riječanima. Imamo kvalitetu za nadigravanje sa svima i nadam se da će ova sezona proteći u znaku jedne lijepe osječke nogometne priče, najavljuje iskusni Aljoša Vojnović.

Utakmicu u Gradskom vrtu podjednako nestrpljivo očekuju i na Rujevici. Nakon dvije impresivne pobjede protiv dvije momčadi (Split, Istra 1961), koje imaju očiglednih problema, Rijeka protiv Osijeka igra prvu utakmicu u HNL-u koja se može opisati kao iskušenje.

Utakmica će pokazati koliko su se promijenili odnosi u HNL-u otkada je iza osječkog kluba stao mađarski kapital.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.