Osijek živi u znaku Rijeke, stvara li se novi poredak u HNL-u?!

Četvrtak, 28. srpnja 2016. 10:14 Napisao/la  SC

Nitko ne tempira formu za početak sezone i zato su ove dvije pobjede velika vrijednost. Imamo prostora za napredak, kaže Zoran Zekić


Nogometni Osijek živi u znaku Rijeke. Nakon dvije uzastopne pobjede na gostovanjima, porasle su osječke ambicije. Osijek prvu domaću utakmicu igra protiv Rijeke, utakmica će pokazati gdje se u ovom trenutku nalazi momčad Zorana Zekića u poretku HNL-a.

Klub u vlasništvu mađarskog tajkuna Lorinca Meszarosa, bliskog premijeru Viktoru Orbanu, od ove sezone više nema financijskih problema. Nema ni nerealnih ambicija, Zekić je složio momčad u skladu s realnim mogućnostima budžeta od oko 3 mil. eura što je sasvim pristojan iznos u siromašnom HNL-u. Dvije pobjede (Pula, Zaprešić) ukazuju da je Zekić krenuo dobrim putem:

- Nitko ne tempira formu za početak sezone i zato su ove dvije pobjede velika vrijednost. Imamo prostora za napredak i kada se konačno ekipiramo igrat ćemo bolje nego sada, kaže Zoran Zekić za Glas Slavonije.

- Okrećemo se dvoboju s Rijekom. Nama su ova dva trijumfa na startu bila potrebna i za potpuni mir, svi znamo kako je to izgledalo proteklih sezona kada se gubilo i uvlačila se nervoza u momčad i oko nje. Svjesni smo da još nismo u svom najboljem izdanju. Uopće ne sumnjam da ćemo biti pravi pred našom publikom u Gradskom vrtu već u ogledu s Riječanima. Imamo kvalitetu za nadigravanje sa svima i nadam se da će ova sezona proteći u znaku jedne lijepe osječke nogometne priče, najavljuje iskusni Aljoša Vojnović.

Utakmicu u Gradskom vrtu podjednako nestrpljivo očekuju i na Rujevici. Nakon dvije impresivne pobjede protiv dvije momčadi (Split, Istra 1961), koje imaju očiglednih problema, Rijeka protiv Osijeka igra prvu utakmicu u HNL-u koja se može opisati kao iskušenje.

Utakmica će pokazati koliko su se promijenili odnosi u HNL-u otkada je iza osječkog kluba stao mađarski kapital.

Standings provided by Sofascore