OSIJEK - RIJEKA (21) Koja je međusobna utakmica hrvatskih predstavnika u Europi kvalitetnija?

Ponedjeljak, 07. kolovoza 2017. 12:37 Napisao/la  SC

Dinamo i Hajduk nisu baš oborili s nogu kvalitetnim sadržajem u utakmici 4. kola


Rijeka i Osijek večeras u Gradskom vrtu igraju derbi 4. kola Prve HNL.

Nakon što su  nedjelju u Maksimiru igrali Dinamo i Hajduk (3:1) preostaje vidjeti koja će međusobna utakmica hrvatskih predstavnika u Europi biti kvalitetnija. Dinamo i Hajduk nisu baš oborili s nogu kvalitetnim sadržajem...

Utakmica u Osijeku obiluje tenzijama! Trener Osijeka Zoran Zekić ne krije frustracije zbog šest poraza prošle sezone, Osijek je posljednji put Rijeku pobijedio prije više od tri godine, u travnju 2014. godine.

Otada je u Gradskom vrtu odigrano šest prvenstvenih dvoboja od kojih su tri završila bez pobjednika, a triput je slavila Rijeka.

Prošle sezone se Rijeka lakoćom obračunala s Osijekom, treneru Matjažu Keku bila su omiljena gostovanja u Osijeku. Svaki put domaćin je u medijskim najavama izgledao puno jače nego na terenu.

Ove sezone situacija je slična s tom razlikom da Osijek euforično čeka utakmicu protiv Rijeke nakon pobjeda protiv PSV-a. Naravno da Rijeka u Gradskom vrtu neće igrati ni približno isto kao PSV.

Budući da nikada nije pobijedio Rijeku, Zoran Zekić večeras neće kalkurirati sa sastavom. Osijek će igrati u najjačem sastavu bez Matea Baraća, koji je postao igrač velikog Ajaxa.

Rijeka je ostala bez Stefana Ristovskog, što je poremetilo Kekove planove u razdoblju kada se mnogo toga odlučuje na početku sezone. Rijeka ovaj tjedan igra protiv Osijeka i Dinama, a onda slijede utakmice protiv Olympiakosa u play offu Lige prvaka.

Osijek je dodatno opterećen rezltatima u HNL-u. Izgubili li Osijek večeras u Gradskom vrtu, već nakon 4. kola počinje mrtva utrka Rijeke i Dinama.

Rijeka pobjedom nakon 4 kola stječe čak 9 bodova prednosti pred Osijekom!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.