OSIJEK - RIJEKA (21) Koja je međusobna utakmica hrvatskih predstavnika u Europi kvalitetnija?

Ponedjeljak, 07. kolovoza 2017. 12:37 Napisao/la  SC

Dinamo i Hajduk nisu baš oborili s nogu kvalitetnim sadržajem u utakmici 4. kola


Rijeka i Osijek večeras u Gradskom vrtu igraju derbi 4. kola Prve HNL.

Nakon što su  nedjelju u Maksimiru igrali Dinamo i Hajduk (3:1) preostaje vidjeti koja će međusobna utakmica hrvatskih predstavnika u Europi biti kvalitetnija. Dinamo i Hajduk nisu baš oborili s nogu kvalitetnim sadržajem...

Utakmica u Osijeku obiluje tenzijama! Trener Osijeka Zoran Zekić ne krije frustracije zbog šest poraza prošle sezone, Osijek je posljednji put Rijeku pobijedio prije više od tri godine, u travnju 2014. godine.

Otada je u Gradskom vrtu odigrano šest prvenstvenih dvoboja od kojih su tri završila bez pobjednika, a triput je slavila Rijeka.

Prošle sezone se Rijeka lakoćom obračunala s Osijekom, treneru Matjažu Keku bila su omiljena gostovanja u Osijeku. Svaki put domaćin je u medijskim najavama izgledao puno jače nego na terenu.

Ove sezone situacija je slična s tom razlikom da Osijek euforično čeka utakmicu protiv Rijeke nakon pobjeda protiv PSV-a. Naravno da Rijeka u Gradskom vrtu neće igrati ni približno isto kao PSV.

Budući da nikada nije pobijedio Rijeku, Zoran Zekić večeras neće kalkurirati sa sastavom. Osijek će igrati u najjačem sastavu bez Matea Baraća, koji je postao igrač velikog Ajaxa.

Rijeka je ostala bez Stefana Ristovskog, što je poremetilo Kekove planove u razdoblju kada se mnogo toga odlučuje na početku sezone. Rijeka ovaj tjedan igra protiv Osijeka i Dinama, a onda slijede utakmice protiv Olympiakosa u play offu Lige prvaka.

Osijek je dodatno opterećen rezltatima u HNL-u. Izgubili li Osijek večeras u Gradskom vrtu, već nakon 4. kola počinje mrtva utrka Rijeke i Dinama.

Rijeka pobjedom nakon 4 kola stječe čak 9 bodova prednosti pred Osijekom!

Standings provided by Sofascore