MAXtv Prva liga: Dinamo odigrao neodlučeno protiv Istre 1961, Rijeka nadomak titule jesenskog prvaka

Petak, 18. studenog 2016. 18:15 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Dinamo - Istra 1961 1:1. Ako u nedjelju pobjedi Slaven Belupa, Rijeka će steći prednost koju ovakav Dinamo teško može stići do kraja prvenstva

MAXtv Prva liga - 16. kolo

DINAMO – ISTRA 1961 1:1 (1:1)

Stadion Maksimir. Gledatelja: 600

Sudac: Željko Frković (Gospić)

Strijelci: 1:0 Fernandes 11 m (44), 1:1 Roce 11 m (45+1)

Žuti kartoni: Schildenfeld (Dinamo), Roce (Istra 1961), Ivušić (Istra 1961)

DINAMO: Livaković, Jonas, Šitum, Henriquez (54 Hodžić), Fernandes, Pavičić (46 Machado), Pivarić (62 Fiolić), Schildenfeld, Čorić, Benković, Matel

ISTRA 1961: Ivušić, Da Silva (45 Puclin), Solomon, Roce, Mitrevski, Žižić, Georgiev, Stepčić (84 Prelčec), Miloš, Paracki, Gržan (77 Gojković)

Dinamo je ponovo kiksao! U prvoj utakmici 16. kola Dinamo je u Maksimiru odigrao 1:1 protiv Ister 1961, koja je osvojila bod nakon 12 uzastopnih poraza u Zagrebu.

Ako Rijeka u nedjelju pobjedi Slavena Belupa, riječka momčad praktično će osvojiti titulu jesenskog prvaka i steći prednost koju ovakav Dinamo teško može stići do kraja prvenstva.

Momčad Ivajla Peteva i dalje izgleda  sporo i bezidejno, bugarski trener ništa dobro nije donio otkada je preuzeo momčad od Zlatka Kranjčara.

Dinamo je očekivano dominirao kroz  usporeni posjed lopte, ali je pulska obrana bez velikih problema kontrolirala završnice svih napada domaće momčadi.

 Naravno da je Dinamo stvorio nekoliko izglednih prilika, u prvom dijelu najbolju nije iskoristio Čorić. U 26. minuti Ivušić je osjetio Čorićev ulazak u kazneni prostor i pravodobno uklizao.

U 45. minuti Dinamo je poveo iz kaznenog udarca, koji je sudac Frković dosudio zbog prekršaja na Šitumu. Teško je uočiiti gdje je Frković vidio prekršaj, ali...

Fernandes je bi precizan izvođač najstrože kazne - 1:0.

Minutu kasnije Schildenfeld je rukom zaustavio loptu na putu u mrežu, Frković je pokazao na bijelu točku, igrači Istre 1961 uzalud su tražili od suca da pokaže crveni karton Schildenfeldu. A mogao je...

Roce je izjednačio snažnim udarcem s bijele točke - 1:1.

Ćorić je imao priliku  na početku drugoga dijela, previše je odugovlačio s udarcem.

Vrijeme je počelo raditi za Istru, koja je držala goste na sigurnoj udaljenosti od Ivušića. Uzalud je Petev mijenjao, spori protok lopte Dinama nije se mijenjao..

U 87. minuti Gržan je probio desnu stranu, idealno ubacio za Stepčića koji je sa šest metara loptu poslao Livakoviću! Bila je to najbolja prilika na utakmici!

Nekoliko gužvi u kaznenom prostoru i Fiolićev atraktivan udarac s 20 metara po kojemu je lopta pogodila gredu obilježili su završnicu utakmice.

Ni šest minuta sudačke nadoknade nije pomoglo Dinamu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.