MAXtv Prva liga: Split prvi put pobijedio na Poljudu u gradskom derbiju, Cikalleshi presudio Hajduku

Subota, 04. travnja 2015. 21:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 27. kola: Hajduk - Split 1:2


MAXtv Prva liga - 27. kolo

HAJDUK – SPLIT 1:2 (1:0)

Gradski stadion na Poljudu. Gledatelja 6000.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 6

Strijelci: 1:0 Milevski (37), 1:1 Rog (56), 1:2 Cikalleshi (84-11m)

Žuti kartoni: Galović, Blagojević, Woon, Erceg, Bagarić, Cikalleshi, Vidović (Split), Maloča, Vršajević, Milevski, Caktaš, Ranilović, Jozinović (Hajduk).

HAJDUK: Ranilović 6, Vršajević 5, Maloča 5, Milović 5, Jozinović 5, Vuković 5, Sušić 5, Mezga 5 (od 85. Maloku), Balić 6 (od 66. Kurbanov), Caktaš 5, Milevski 6

SPLIT: Zagorac 6,5, Radotić 6, Galović 6,5, Vrgoč 6,5, Woon 6, Vidović 6,5, Blagojević 6,5, Bagarić 6,5, Rog 7, Erceg 7, Cikalleshi 7 (85. I. Jukić).

 

Nogometaši Splita ostvarili su prvu pobjedu na Poljudu u gradskim derbijima pogotkom  Cikallesshija u 84. minuti iz kaznenog udarca, koji je Brudno Marić dosudio nakon prekršaja Ranilovića na Bagariću. 

Gradski derbi Sv. Duje između Hajduka i Splita na Poljudu nije privukao previše gledatelja, tek oko 6000, ipak su produženi uskršnji praznici učinili svoje. 

 

Trener Poklepović u posljednji je tren ostao bez Vlašića kojem se ukočio vrat, priliku je dobio Vuković, a Špaco je malo izmijenio „impostaciju“ na travnjaku. U prvom poluvremenu Hajdukovci su bili bolji. Prvu priliku imao je Mezga u drugoj minuti čiji je udarac sa desetak metara obranio Zagorac. U 15. Minuti Vidović je pucao sa desetak metara, a Ranilović vrlo tešku loptu odbio u korner.

Svoju nadmoć domaćini su okrunili u 37. minuti. Maloča je sa desne strane svoje polovice poslao na lijevu stranu. Loptu je prihvatio Jozinović koji je prevario Radotića, i ubacio u sredinu gdje je Milevskij sa osam metara matirao Zagorca - 1:0.

Samo minutu kasnije zaprijetio je i Split. Nakon ubačaja Ercega pucao je Woon sa 20 metara, no njegov je udarac blokirala obrana bijelih.

Split je do izjednačenja stigao u 56. minuti. Caktaš je neuspješno driblao na 20 metara od svojih vrata, lopta se od Cikalleshija odbila u noge Rogu koji je mirno matirao Ranilovića - 1:1.

Hajduk je veliku priliku imao u 77. minuti. Prvo je Jozinović uposlio Milevskog, Ukrajinčev pokušaj je blokiran. Zatim je pucao i Kurbanov, pa Caktaš i na koncu Sušić, no obrana gostiju je otklonila opasnost.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.