MAXtv Prva liga: Split prvi put pobijedio na Poljudu u gradskom derbiju, Cikalleshi presudio Hajduku

Subota, 04. travnja 2015. 21:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 27. kola: Hajduk - Split 1:2


MAXtv Prva liga - 27. kolo

HAJDUK – SPLIT 1:2 (1:0)

Gradski stadion na Poljudu. Gledatelja 6000.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 6

Strijelci: 1:0 Milevski (37), 1:1 Rog (56), 1:2 Cikalleshi (84-11m)

Žuti kartoni: Galović, Blagojević, Woon, Erceg, Bagarić, Cikalleshi, Vidović (Split), Maloča, Vršajević, Milevski, Caktaš, Ranilović, Jozinović (Hajduk).

HAJDUK: Ranilović 6, Vršajević 5, Maloča 5, Milović 5, Jozinović 5, Vuković 5, Sušić 5, Mezga 5 (od 85. Maloku), Balić 6 (od 66. Kurbanov), Caktaš 5, Milevski 6

SPLIT: Zagorac 6,5, Radotić 6, Galović 6,5, Vrgoč 6,5, Woon 6, Vidović 6,5, Blagojević 6,5, Bagarić 6,5, Rog 7, Erceg 7, Cikalleshi 7 (85. I. Jukić).

 

Nogometaši Splita ostvarili su prvu pobjedu na Poljudu u gradskim derbijima pogotkom  Cikallesshija u 84. minuti iz kaznenog udarca, koji je Brudno Marić dosudio nakon prekršaja Ranilovića na Bagariću. 

Gradski derbi Sv. Duje između Hajduka i Splita na Poljudu nije privukao previše gledatelja, tek oko 6000, ipak su produženi uskršnji praznici učinili svoje. 

 

Trener Poklepović u posljednji je tren ostao bez Vlašića kojem se ukočio vrat, priliku je dobio Vuković, a Špaco je malo izmijenio „impostaciju“ na travnjaku. U prvom poluvremenu Hajdukovci su bili bolji. Prvu priliku imao je Mezga u drugoj minuti čiji je udarac sa desetak metara obranio Zagorac. U 15. Minuti Vidović je pucao sa desetak metara, a Ranilović vrlo tešku loptu odbio u korner.

Svoju nadmoć domaćini su okrunili u 37. minuti. Maloča je sa desne strane svoje polovice poslao na lijevu stranu. Loptu je prihvatio Jozinović koji je prevario Radotića, i ubacio u sredinu gdje je Milevskij sa osam metara matirao Zagorca - 1:0.

Samo minutu kasnije zaprijetio je i Split. Nakon ubačaja Ercega pucao je Woon sa 20 metara, no njegov je udarac blokirala obrana bijelih.

Split je do izjednačenja stigao u 56. minuti. Caktaš je neuspješno driblao na 20 metara od svojih vrata, lopta se od Cikalleshija odbila u noge Rogu koji je mirno matirao Ranilovića - 1:1.

Hajduk je veliku priliku imao u 77. minuti. Prvo je Jozinović uposlio Milevskog, Ukrajinčev pokušaj je blokiran. Zatim je pucao i Kurbanov, pa Caktaš i na koncu Sušić, no obrana gostiju je otklonila opasnost.

Standings provided by Sofascore