MAXtv Prva Liga: Osijek u derbiju začelja u Gradskom vrtu slavio protiv Slavena, pogodak Cesarca

Nedjelja, 16. veljače 2014. 17:29 Napisao/la  SC

Utakmica 22. kola: Osijek - Slaven Belupo 4:1. Osiječani su se na ljestvici Slavenu primakli na samo tri boda i najavili da se neće tako lako predati u borbi za ostanak u elitnom društvu iz kojeg još nikada nisu ispali.

MAXtv Prva Liga - 22.kolo

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 4:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 1.500

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Strijelci: 1:0 Cesarec (17) 1:1 Bralić (27-ag) 2:1 Dugandžić (29) 3:1 (Šorša (75) 4:1 J. Barišić (90)

Žuti kartoni: Kurtović, Mišić, Jonjić (Osijek) Matoš, Čanađija, Pranjić (Slaven Belupo)

OSIJEK: Malenica - Matas, Jonjić, Bralić, Pavić - Kurtović - Šorša, Mišić (65 Ugarković), Škorić - Dugandžić (85 Mandić), Cesarec (42 J. Barišić)

SLAVEN BELUPO: Pelin - Pranjić, Fuštar, Bagarić, Filipović - Crepulja, Brlek (19 Matoš), Čanađija - Delić (83 Roskam), Vugrinec (65 Glavica), Rak

U derbiju začelja 22. kola domaćeg prvenstva Osijek je došao do domaće pobjede nad Slaven Belupom. Zasluženo, Osiječani su cijelo vrijeme napadali, tražili pogotke. Prvi se dogodio već u 17. minuti. Korner za domaćine, Dugandžić puca a Cesarec na crti potvrđuje pogodak za vodstvo. Zanimljivo je da je Cesarec zabio SLavenu, koji ga nije htio dovesti u zimskom prijelaznom roku. Kada su svi očekivali da će domaćin povisiti vodstvo, uz puno sreće Farmaceuti dolaze do izjednačenja. Pranjić je ubacio s desne strane, a bezazlenu situaciju pogoršao je Bralić koji koljenom vara svoga vratara i donosi egal. Nije to dugo trajalo, jer već dvije minute kasnije Osijek ponovno vodi. Cesarec šalje dubisnku loptu za dugandžića koji prolazi po desnoj strani, oslobađa se Filipovića i matira Pelina. Bio je to novi poklon Koprivničke obrane koja nikako nije izgledala u prvom dijelu.

Slaven je u nastavku krenuo nešto odlučnije, iamo i nekoliko dobrih prigodfa (Rak, Delić) no nije uspio postići pogodak. To su u dva navrata učinili domaćini. Najprije je Šorša u 75. minuti iskoristio kontru, prošao Crepulju po desno strani i neometan zabio, da bi na kraju stvario potvrdio Josip Barišić dobrim pogotkom s poludistance. Osiječani su se na ljestvici Slavenu primakli na samo tri boda i najavili da se neće tako lako predati u borbi za ostanak u elitnom društvu iz kojeg još nikada nisu ispali.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.