MAXtv Prva Liga: Osijek u derbiju začelja u Gradskom vrtu slavio protiv Slavena, pogodak Cesarca

Nedjelja, 16. veljače 2014. 17:29 Napisao/la  SC

Utakmica 22. kola: Osijek - Slaven Belupo 4:1. Osiječani su se na ljestvici Slavenu primakli na samo tri boda i najavili da se neće tako lako predati u borbi za ostanak u elitnom društvu iz kojeg još nikada nisu ispali.

MAXtv Prva Liga - 22.kolo

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 4:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 1.500

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Strijelci: 1:0 Cesarec (17) 1:1 Bralić (27-ag) 2:1 Dugandžić (29) 3:1 (Šorša (75) 4:1 J. Barišić (90)

Žuti kartoni: Kurtović, Mišić, Jonjić (Osijek) Matoš, Čanađija, Pranjić (Slaven Belupo)

OSIJEK: Malenica - Matas, Jonjić, Bralić, Pavić - Kurtović - Šorša, Mišić (65 Ugarković), Škorić - Dugandžić (85 Mandić), Cesarec (42 J. Barišić)

SLAVEN BELUPO: Pelin - Pranjić, Fuštar, Bagarić, Filipović - Crepulja, Brlek (19 Matoš), Čanađija - Delić (83 Roskam), Vugrinec (65 Glavica), Rak

U derbiju začelja 22. kola domaćeg prvenstva Osijek je došao do domaće pobjede nad Slaven Belupom. Zasluženo, Osiječani su cijelo vrijeme napadali, tražili pogotke. Prvi se dogodio već u 17. minuti. Korner za domaćine, Dugandžić puca a Cesarec na crti potvrđuje pogodak za vodstvo. Zanimljivo je da je Cesarec zabio SLavenu, koji ga nije htio dovesti u zimskom prijelaznom roku. Kada su svi očekivali da će domaćin povisiti vodstvo, uz puno sreće Farmaceuti dolaze do izjednačenja. Pranjić je ubacio s desne strane, a bezazlenu situaciju pogoršao je Bralić koji koljenom vara svoga vratara i donosi egal. Nije to dugo trajalo, jer već dvije minute kasnije Osijek ponovno vodi. Cesarec šalje dubisnku loptu za dugandžića koji prolazi po desnoj strani, oslobađa se Filipovića i matira Pelina. Bio je to novi poklon Koprivničke obrane koja nikako nije izgledala u prvom dijelu.

Slaven je u nastavku krenuo nešto odlučnije, iamo i nekoliko dobrih prigodfa (Rak, Delić) no nije uspio postići pogodak. To su u dva navrata učinili domaćini. Najprije je Šorša u 75. minuti iskoristio kontru, prošao Crepulju po desno strani i neometan zabio, da bi na kraju stvario potvrdio Josip Barišić dobrim pogotkom s poludistance. Osiječani su se na ljestvici Slavenu primakli na samo tri boda i najavili da se neće tako lako predati u borbi za ostanak u elitnom društvu iz kojeg još nikada nisu ispali.

Standings provided by Sofascore