MAXtv Prva liga: Istra slavila kod Hrvatskog dragovoljca i približila se Splitu

Nedjelja, 09. veljače 2014. 17:35 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 1:2 (Zlatar 70'/Buducin 14', Obšivač 79')

MAXtv Prva liga - 21. kolo

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - ISTRA 1961 1:2

Stadion u Sigetu. Gledatelja 500.

Sudac: Lukša Klaić (Konavle)

Strijelci: 0:1 Budicin (14) 1:1 Zlatar (70) 1:2 Obšivač (79)

H. DRAGOVOLJAC: Čović, Kluk, Mrčela, Špehar, Tomić, Lesjak, Ljubičić (73 Jajčinović), Bačelić-Grgić, Doležal (73 Sivonjić), Zlatar, Zubak (46 Jazvić)

ISTRA 1961: Lovrić, Horvat (57 Batarelo), Čagalj, Budicin, Woon, Blagojević, Obšivač, Pilipović (61 Vučko), Jo, Havojić, Radonjić (80 Batelić)

Nogometaši Istre 1961 slavili su u važnom dvoboju dvadeset i prve prvenstvene dionice u Sigetu. Poveli su već u 15. minuti kada je nakon kornera Jo kratko dodao do Havojića, koji mu vraća, pa ubacuje preciznu loptu na glavu Fausta Budicina koji pogađa protivničku mrežu - 0:1. Nogometaši Igora Pamića na predah su otišli s vodstvom koje je bilo odraz njihove inicijative na travnjaku. U nastavku su se zaredale po tri velike prilike sa svake strane. hHavojić u 49. minuti nakon slaloma kroz domaću obranu pogađa stativu, a u sljedećem napadu Ljubičić iz neposredne blizine Lovrićevog gola puca iznad grede.

Ključan trenutak mogao se dogoditi u 65. minuti kada Doležal i Tomić zajedničkim snagama ruše Havojića u kaznenom prostoru što je za suca Klaića bilo dovoljno da bi pokazao na bijelu točku. Pucao je  Blagojević, ali lopta odsjeda na gredi. Kazna je stigla samo pet minuta kasnije, i to kada je gostujući vratar Lovrić izašao s gola, Zlatar ga je prebacio, kao i Vučka na gol-liniji i dragovoljci su izjednačili - 1:1.

Pogodak odluke djelo je Jure Obšivača, kojem je to bio premijerni pogodak u pulskom dresu ove sezone. Loptu mu je na rubu kaznenog prostora namjestio Batarelo, a Obšivačev udarac od desne Čovićeve stative ulazi u gol. Istra se novom pobjedom učvrstila na šestoj poziciji i približila Splitu na dva boda zaostatka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.