MAXtv Prva liga: Istra slavila kod Hrvatskog dragovoljca i približila se Splitu

Nedjelja, 09. veljače 2014. 17:35 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 1:2 (Zlatar 70'/Buducin 14', Obšivač 79')

MAXtv Prva liga - 21. kolo

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - ISTRA 1961 1:2

Stadion u Sigetu. Gledatelja 500.

Sudac: Lukša Klaić (Konavle)

Strijelci: 0:1 Budicin (14) 1:1 Zlatar (70) 1:2 Obšivač (79)

H. DRAGOVOLJAC: Čović, Kluk, Mrčela, Špehar, Tomić, Lesjak, Ljubičić (73 Jajčinović), Bačelić-Grgić, Doležal (73 Sivonjić), Zlatar, Zubak (46 Jazvić)

ISTRA 1961: Lovrić, Horvat (57 Batarelo), Čagalj, Budicin, Woon, Blagojević, Obšivač, Pilipović (61 Vučko), Jo, Havojić, Radonjić (80 Batelić)

Nogometaši Istre 1961 slavili su u važnom dvoboju dvadeset i prve prvenstvene dionice u Sigetu. Poveli su već u 15. minuti kada je nakon kornera Jo kratko dodao do Havojića, koji mu vraća, pa ubacuje preciznu loptu na glavu Fausta Budicina koji pogađa protivničku mrežu - 0:1. Nogometaši Igora Pamića na predah su otišli s vodstvom koje je bilo odraz njihove inicijative na travnjaku. U nastavku su se zaredale po tri velike prilike sa svake strane. hHavojić u 49. minuti nakon slaloma kroz domaću obranu pogađa stativu, a u sljedećem napadu Ljubičić iz neposredne blizine Lovrićevog gola puca iznad grede.

Ključan trenutak mogao se dogoditi u 65. minuti kada Doležal i Tomić zajedničkim snagama ruše Havojića u kaznenom prostoru što je za suca Klaića bilo dovoljno da bi pokazao na bijelu točku. Pucao je  Blagojević, ali lopta odsjeda na gredi. Kazna je stigla samo pet minuta kasnije, i to kada je gostujući vratar Lovrić izašao s gola, Zlatar ga je prebacio, kao i Vučka na gol-liniji i dragovoljci su izjednačili - 1:1.

Pogodak odluke djelo je Jure Obšivača, kojem je to bio premijerni pogodak u pulskom dresu ove sezone. Loptu mu je na rubu kaznenog prostora namjestio Batarelo, a Obšivačev udarac od desne Čovićeve stative ulazi u gol. Istra se novom pobjedom učvrstila na šestoj poziciji i približila Splitu na dva boda zaostatka.

Standings provided by Sofascore