MAXTV PRVA LIGA

Dinamo slavio, Zagreb razočarao

Petak, 05. travnja 2013. 19:44 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Zagreb - Dinamo 0:3 (Beqiraj 48', Krstanović 63', Krstanović 80')

MAXtv Prva liga – 26. kolo

ZAGREB – DINAMO 0:3

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 1500

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

Strijelci: 0:1 Beqiraj (48), 0:2 Krstanović (63), 0:3 Krstanović (80)

Žuti kartoni: Djengoue, Ćurjurić (Zagreb), Ademi, Leko (Dinamo)

ZAGREB: Livaković, Djengoue (77 Štiglec), Graf, Kolinger, Handžić, Kovačić, Jurendić (86 Krovinović), Bevab, Ćurjurić, Šovšić, Medić

DINAMO: Kelava, Vrsaljko (29 Husejinović), Addy, Jedvaj, Pivarić, Ademi (61 Pamić), Leko, Halilović (46 Beqiraj), Brozović, Sammir, Krstanović

Zbog puno bolje i učinkovitije igre u drugom dijelu utakmice, nogometaši Dinama ostvarili su uvjerljivu pobjedu u gradskom derbiju lakše nego što se očekivalo s obzirom na najave Ćire Blaževića. Momčad Zagreba ničim nije opravdala status dostojnog gradskog rivala iako Dinamova igra nije bila na visokoj razini.

Na skliskom i blatnjavom travnjaku u Kranjčevićevoj u prvom poluvremenu igrao se nogomet zbog kojeg gledatelji ne hrle na stadione. Dinamovi igraču u prvom dijelu imali su čak 70 posto vremena u posjedu loptu s kojom nisu znali što činiti. Ćiro Blažević svoje je igrače razumljivo razmjestio u gustom rasporedu na svojoj polovici, Zagrebu je obrana treba biti najbolji napad.

Međutim, u dosadnom poluvremenu bez sadržaja napadi obiju momčadi svodili su se na povremene pokušaje iz daljine. Najbliži pogocima bili su Ademi, koji je u 20. minuti s vrha kaznenog prostora traljavo udario po lopti i Bevab, koji je u 40. minuti snažnim udarcem s 20 metara uzdrmao gredu.

Odmah na početku drugog dijela Beqiraj je opravdao potez trenera Jurčića, koji u igru konačno gurnuo još jednog klasičnog napadača. U 48. minuti Sammir se oslobodio pratnje na desnom boku, ušao u kaznenih prostor i odigrao povratnu loptu za Beqiraja, koji sa 7 metara trese mrežu – 0:1. Time je igra Dinama počela dobivati konkretni smisao.

Do kraja utakmice još dva pogotka postigao je Krstanović, oba nakon udaraca iz kuta koje je izveo Pamić. U 63. minuti Krstanović je iz vrlo teške pozicije, praktično s trave, udarcem glavom zatresao mrežu uz prvu vratnicu. U 80. minuti prvoj skočio i glavom poslao loptu u vrata, a onda odbijenu loptu sa 7 metara poslao u mrežu.

Momčad Zagreba u drugom dijelu nije djelovala previše zainteresirano za utakmicu, kao da se borba za ostanak događa nekome drugom. U sporom, nižerazrednom ritmu, Dinamo je ostvario premoć koja Zagrebu nije dala priliku niti za utješni pogodak.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.