MAXTV PRVA LIGA

Dinamo slavio, Zagreb razočarao

Petak, 05. travnja 2013. 19:44 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Zagreb - Dinamo 0:3 (Beqiraj 48', Krstanović 63', Krstanović 80')

MAXtv Prva liga – 26. kolo

ZAGREB – DINAMO 0:3

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 1500

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

Strijelci: 0:1 Beqiraj (48), 0:2 Krstanović (63), 0:3 Krstanović (80)

Žuti kartoni: Djengoue, Ćurjurić (Zagreb), Ademi, Leko (Dinamo)

ZAGREB: Livaković, Djengoue (77 Štiglec), Graf, Kolinger, Handžić, Kovačić, Jurendić (86 Krovinović), Bevab, Ćurjurić, Šovšić, Medić

DINAMO: Kelava, Vrsaljko (29 Husejinović), Addy, Jedvaj, Pivarić, Ademi (61 Pamić), Leko, Halilović (46 Beqiraj), Brozović, Sammir, Krstanović

Zbog puno bolje i učinkovitije igre u drugom dijelu utakmice, nogometaši Dinama ostvarili su uvjerljivu pobjedu u gradskom derbiju lakše nego što se očekivalo s obzirom na najave Ćire Blaževića. Momčad Zagreba ničim nije opravdala status dostojnog gradskog rivala iako Dinamova igra nije bila na visokoj razini.

Na skliskom i blatnjavom travnjaku u Kranjčevićevoj u prvom poluvremenu igrao se nogomet zbog kojeg gledatelji ne hrle na stadione. Dinamovi igraču u prvom dijelu imali su čak 70 posto vremena u posjedu loptu s kojom nisu znali što činiti. Ćiro Blažević svoje je igrače razumljivo razmjestio u gustom rasporedu na svojoj polovici, Zagrebu je obrana treba biti najbolji napad.

Međutim, u dosadnom poluvremenu bez sadržaja napadi obiju momčadi svodili su se na povremene pokušaje iz daljine. Najbliži pogocima bili su Ademi, koji je u 20. minuti s vrha kaznenog prostora traljavo udario po lopti i Bevab, koji je u 40. minuti snažnim udarcem s 20 metara uzdrmao gredu.

Odmah na početku drugog dijela Beqiraj je opravdao potez trenera Jurčića, koji u igru konačno gurnuo još jednog klasičnog napadača. U 48. minuti Sammir se oslobodio pratnje na desnom boku, ušao u kaznenih prostor i odigrao povratnu loptu za Beqiraja, koji sa 7 metara trese mrežu – 0:1. Time je igra Dinama počela dobivati konkretni smisao.

Do kraja utakmice još dva pogotka postigao je Krstanović, oba nakon udaraca iz kuta koje je izveo Pamić. U 63. minuti Krstanović je iz vrlo teške pozicije, praktično s trave, udarcem glavom zatresao mrežu uz prvu vratnicu. U 80. minuti prvoj skočio i glavom poslao loptu u vrata, a onda odbijenu loptu sa 7 metara poslao u mrežu.

Momčad Zagreba u drugom dijelu nije djelovala previše zainteresirano za utakmicu, kao da se borba za ostanak događa nekome drugom. U sporom, nižerazrednom ritmu, Dinamo je ostvario premoć koja Zagrebu nije dala priliku niti za utješni pogodak.

Standings provided by Sofascore