MAXtv Prva liga: Dinamo na krilima raspoloženog Pjace rutinski pobjedio Istru 1961

Subota, 21. ožujka 2015. 16:53 Napisao/la  SC

Susret 26. kola: Dinamo - Istra 1961 4:1. Dok Dinamo krupnim koracima grabi prema desetom uzastopnom naslovu prvaka, Istrina borba za ostanak u prvoligaškom društvu poprima svoj puni oblik.

MAXtv Prva liga - 26. kolo

DINAMO - ISTRA 1961 4:1

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Machado (11) 2:0 Henriquez (32) 2:1 Špehar (42) 3:1 Pjaca (45) 4:1 Pjaca (77)

Žuti kartoni: Goncalo (Dinamo)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Sigali, Matel (80 Fiolić) - Goncalo, Vukojević - Čorić (78 Hodžić), Machado, Pjaca - Henriquez (66 Gojak)

ISTRA 1961: Lovrić - Pavlović, Gregov, Obšivač, Heister - Franjić (46 Jordan), Matoš, Dinis, Pamić (78 Vukman) - Špehar (66 Salanović), Radonjić

Dinamo je stigao do jubilarne dvadesete pobjede u ovosezonskom nadmetanju za prvaka Hrvatske. Pred oko dvije i pol tisuće ljudi na sunčanom Maksimiru upriličena je prava golijada već u prvih 45 minuta susreta. Iako su i jedni i drugi na terenu bili predstavljeni bez ponajboljih pojedinaca u svojim redovima, nije nedostajalo lijepih poteza i igre koja je u većoj mjeri odgovarala domaćinima. Puljani su potkraj prvog dijela tek uspjeli smanjiti rezultat kojeg je u posljednjoj minuti na dva pogotka prednosti vratio Pjaca nakon izvrsno odigranog duplog pasa s Čorićem.

Nakon jedanaest minuta Dinamo je vodio. Da osim voleja ima i sjajan slobodni udarac pokazao je Paulo Machado. S oko dvadeset i pet metara sjajno je Portugalac naciljao Lovrićeva vrata, golman Istre tek je pogledom mogao ispratiti loptu u mrežu. Dinamo je tada preuzeo sve konce igre, visokim pressingom su igrači Zorana Mamića stjerali goste plitko u njihovoj polovici. Posljednja linija Dinamove obrane nerjetko bi stajala u Istrinoj polovici, značilo je to da Mamić s klupe smjera utakmicu privesti kraju čim ranije.

Do drugog pogotka njegov je sastav došao upravo u jeku ofanzive, ali sasvim slučajno. Prigodom borbe za loptu na tridesetak metara od Istrinog gola Pjaca je savršeno u prostor gurnuo za Henriqueza koji je iz blizine savladao natrčalog Lovrića. Istra je potom smanjila golom Špehara. Izvrsno ga je proigrao Petar Franjić u jednom od rijetkih napadačkih izleta zeleno-žutih, no bio je to pogodak kojim se momčad Igora Pamića tek nakratko približila Dinamu. U već spomenutoj akciji iz 45. minute Pjaca i Čorić odigrali su sjajan dupli pas započet na rubu kaznenog prostora, malo zdesna. Pjaca je u završnici akcije progurao loptu pored Istrinog vratara za 3:1.

Stvari je trinaest minuta prije kraja potvrdio Pjaca svojim drugim pogotkom. Uposlio ga je Machado s lijeve strane, Pjaca si je uzeo prostora koliko je trebao za namjestiti se na desnu nogu i neobranjivo pogoditi za konačnih 4:1. Nakon zanimljivog prvog dijela drugo je poluvrijeme proteklo uglavnom u igri između dva kaznena prostora, bez puno pravih šansi za pogotke. Bilo je tako sve do 77. minute kada se i dogodio Pjacin pogodak.

Susret je završen prema očekivanjima, i dok Dinamo krupnim koracima grabi prema desetom uzastopnom naslovu prvaka, Istrina borba za ostanak u prvoligaškom društvu poprima svoj puni oblik.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.