MAXtv Prva liga: Dinamo na krilima raspoloženog Pjace rutinski pobjedio Istru 1961

Subota, 21. ožujka 2015. 16:53 Napisao/la  SC

Susret 26. kola: Dinamo - Istra 1961 4:1. Dok Dinamo krupnim koracima grabi prema desetom uzastopnom naslovu prvaka, Istrina borba za ostanak u prvoligaškom društvu poprima svoj puni oblik.

MAXtv Prva liga - 26. kolo

DINAMO - ISTRA 1961 4:1

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Machado (11) 2:0 Henriquez (32) 2:1 Špehar (42) 3:1 Pjaca (45) 4:1 Pjaca (77)

Žuti kartoni: Goncalo (Dinamo)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Sigali, Matel (80 Fiolić) - Goncalo, Vukojević - Čorić (78 Hodžić), Machado, Pjaca - Henriquez (66 Gojak)

ISTRA 1961: Lovrić - Pavlović, Gregov, Obšivač, Heister - Franjić (46 Jordan), Matoš, Dinis, Pamić (78 Vukman) - Špehar (66 Salanović), Radonjić

Dinamo je stigao do jubilarne dvadesete pobjede u ovosezonskom nadmetanju za prvaka Hrvatske. Pred oko dvije i pol tisuće ljudi na sunčanom Maksimiru upriličena je prava golijada već u prvih 45 minuta susreta. Iako su i jedni i drugi na terenu bili predstavljeni bez ponajboljih pojedinaca u svojim redovima, nije nedostajalo lijepih poteza i igre koja je u većoj mjeri odgovarala domaćinima. Puljani su potkraj prvog dijela tek uspjeli smanjiti rezultat kojeg je u posljednjoj minuti na dva pogotka prednosti vratio Pjaca nakon izvrsno odigranog duplog pasa s Čorićem.

Nakon jedanaest minuta Dinamo je vodio. Da osim voleja ima i sjajan slobodni udarac pokazao je Paulo Machado. S oko dvadeset i pet metara sjajno je Portugalac naciljao Lovrićeva vrata, golman Istre tek je pogledom mogao ispratiti loptu u mrežu. Dinamo je tada preuzeo sve konce igre, visokim pressingom su igrači Zorana Mamića stjerali goste plitko u njihovoj polovici. Posljednja linija Dinamove obrane nerjetko bi stajala u Istrinoj polovici, značilo je to da Mamić s klupe smjera utakmicu privesti kraju čim ranije.

Do drugog pogotka njegov je sastav došao upravo u jeku ofanzive, ali sasvim slučajno. Prigodom borbe za loptu na tridesetak metara od Istrinog gola Pjaca je savršeno u prostor gurnuo za Henriqueza koji je iz blizine savladao natrčalog Lovrića. Istra je potom smanjila golom Špehara. Izvrsno ga je proigrao Petar Franjić u jednom od rijetkih napadačkih izleta zeleno-žutih, no bio je to pogodak kojim se momčad Igora Pamića tek nakratko približila Dinamu. U već spomenutoj akciji iz 45. minute Pjaca i Čorić odigrali su sjajan dupli pas započet na rubu kaznenog prostora, malo zdesna. Pjaca je u završnici akcije progurao loptu pored Istrinog vratara za 3:1.

Stvari je trinaest minuta prije kraja potvrdio Pjaca svojim drugim pogotkom. Uposlio ga je Machado s lijeve strane, Pjaca si je uzeo prostora koliko je trebao za namjestiti se na desnu nogu i neobranjivo pogoditi za konačnih 4:1. Nakon zanimljivog prvog dijela drugo je poluvrijeme proteklo uglavnom u igri između dva kaznena prostora, bez puno pravih šansi za pogotke. Bilo je tako sve do 77. minute kada se i dogodio Pjacin pogodak.

Susret je završen prema očekivanjima, i dok Dinamo krupnim koracima grabi prema desetom uzastopnom naslovu prvaka, Istrina borba za ostanak u prvoligaškom društvu poprima svoj puni oblik.

Standings provided by Sofascore