Dinamo - Split: Može li Stanko Mršić vratiti samopouzdanje splitskoj momčadi?

Subota, 03. kolovoza 2013. 10:19 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola, Zagreb (21): Dinamo - Split. Moja je želja bila da budemo klapa na terenu kao u pripremnim utakmicama, gdje smo odigrali niz jakih utakmica, ali polako se to razvodnilo, kaže Mršić

Nogometaši Splita u subotu od 21 sat na Maksimiru igraju protiv Dinama. Nakon domaćeg poraza (0:3) od Hajduka u gradskom derbiju i neuvjerljivih nastupa u prva tri kola, subota je trenutak istine za momčad koja po igračkom potencijalu zauzima prvo mjesto do Dinama. Iako Split igra bez kažnjenog Ante Rebića, momčad sastavljena od iskusnih i provjerenih igrača trebala bi napokon pokazati nešto što je vrijedno najava uoči prvenstva

 

 

 

- Nadam se da je prošla nedjelja bila loš dan, te da su igrači shvatili da se bez trke i angažmana, te faze obrane ništa ne može napraviti. Dinamo je motiv za sve igrače i siguran sam da ćemo dati zadnji atom snage za poboljšanje situacije na tablici. Dinamo na svakoj poziciji ima po dva jaka igrača, no i oni su potrošeni, pa možda protiv nas istrče i s malo izmijenjenim sastavom oni. Moja je želja bila da budemo klapa na terenu kao u pripremnim utakmicama, gdje smo odigrali niz jakih utakmica, ali polako se to razvodnilo. Za mene bi bilo pozitivno da pokažemo angažman i trku, a u tom slučaju gol neće izostati, kaže trener Stanko Mršić.

 

A pozicija Stanka Mršića nije više tako čvrsta. Trener ambicioznog Splita prvi je na udaru kritika zbog slabijih rezultata i nastupa. Braća Žužul poznati su kao pragmatični tipovi koji puno daju i traže, vlasnici Splita neće još dugo sjediti skršenih ruku ako se ovako nastavi.

 

 

- Treba zaboraviti utakmicu s Hajdukom i izvući pouke. U sportu je dobro što je svaki tjedan nova utakmica. Idemo u Maksimir pokazati dobru igru, ako budemo dobro stajali na terenu, doći će do naših šansi. Ova momčad ima karakter, pokazali smo to u Puli, gdje smo izjednačili, a sigurno bi i dobili utakmicu da je bilo još vremena do kraja. Ne završava prvenstvo u trećem kolu. Sigurno se nadamo i da će Dinamo imati lošiji dan, a mi svoj dan. Uz angažman i trku je sve moguće, samo po sebi neće doći ništa. Ako se svi kvalitetno krećemo, dupliramo i pomažemo na terenu, mi ćemo stvoriti svoje prilike, kaže Tomislav Dujmović.

Uglavnom, u prva tri kola Splićani su više govorili nego igrali...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.