Dinamo - Split: Može li Stanko Mršić vratiti samopouzdanje splitskoj momčadi?

Subota, 03. kolovoza 2013. 10:19 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola, Zagreb (21): Dinamo - Split. Moja je želja bila da budemo klapa na terenu kao u pripremnim utakmicama, gdje smo odigrali niz jakih utakmica, ali polako se to razvodnilo, kaže Mršić

Nogometaši Splita u subotu od 21 sat na Maksimiru igraju protiv Dinama. Nakon domaćeg poraza (0:3) od Hajduka u gradskom derbiju i neuvjerljivih nastupa u prva tri kola, subota je trenutak istine za momčad koja po igračkom potencijalu zauzima prvo mjesto do Dinama. Iako Split igra bez kažnjenog Ante Rebića, momčad sastavljena od iskusnih i provjerenih igrača trebala bi napokon pokazati nešto što je vrijedno najava uoči prvenstva

 

 

 

- Nadam se da je prošla nedjelja bila loš dan, te da su igrači shvatili da se bez trke i angažmana, te faze obrane ništa ne može napraviti. Dinamo je motiv za sve igrače i siguran sam da ćemo dati zadnji atom snage za poboljšanje situacije na tablici. Dinamo na svakoj poziciji ima po dva jaka igrača, no i oni su potrošeni, pa možda protiv nas istrče i s malo izmijenjenim sastavom oni. Moja je želja bila da budemo klapa na terenu kao u pripremnim utakmicama, gdje smo odigrali niz jakih utakmica, ali polako se to razvodnilo. Za mene bi bilo pozitivno da pokažemo angažman i trku, a u tom slučaju gol neće izostati, kaže trener Stanko Mršić.

 

A pozicija Stanka Mršića nije više tako čvrsta. Trener ambicioznog Splita prvi je na udaru kritika zbog slabijih rezultata i nastupa. Braća Žužul poznati su kao pragmatični tipovi koji puno daju i traže, vlasnici Splita neće još dugo sjediti skršenih ruku ako se ovako nastavi.

 

 

- Treba zaboraviti utakmicu s Hajdukom i izvući pouke. U sportu je dobro što je svaki tjedan nova utakmica. Idemo u Maksimir pokazati dobru igru, ako budemo dobro stajali na terenu, doći će do naših šansi. Ova momčad ima karakter, pokazali smo to u Puli, gdje smo izjednačili, a sigurno bi i dobili utakmicu da je bilo još vremena do kraja. Ne završava prvenstvo u trećem kolu. Sigurno se nadamo i da će Dinamo imati lošiji dan, a mi svoj dan. Uz angažman i trku je sve moguće, samo po sebi neće doći ništa. Ako se svi kvalitetno krećemo, dupliramo i pomažemo na terenu, mi ćemo stvoriti svoje prilike, kaže Tomislav Dujmović.

Uglavnom, u prva tri kola Splićani su više govorili nego igrali...

Standings provided by Sofascore