Artem Milevski: Ne mislim da mi je Split posljednja šansa, još mogu igrati na visokom nivou

Utorak, 06. listopada 2015. 12:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Uvijek sam imao poštovanje prema Hajduku i sigurno neću slaviti ako zabijem gol protiv Hajduka, kaže Milevski

Artem Milevski predstavljen je na Parku mladeži. Na predstavljanju su bili, osim ukrajinskog napadača, predsjednik Slaven Žužul i trener Goran Sablić.

- Imamo problema na tom mjestu u momčadu i tražimo nekakva rješenja, a razgovoru sa Sa zaključili da bi bilo dovesti Artema. Na njegovu preporuku i vjerujući u to što govori, potpisali smo ugovor. Osebujan lik, i na terenu i van terena, znamo da je bećar i mene to ne smeta, Sablić će znati to iskoristiti. Tetošiti ćemo ga, jer nekada i to treba da bi bio netko bolji. Nadam se da će nam to vratiti, da ćemo igrati ljepše i da više publike dođe. To je moje iskreno viđenje. Artem je obećao da Gorana neće iznevjeriti, zavolio je ovaj Grad i neka ga još ovdje, započeo je predsjednik Slaven Žužul i dodao:

- Artem će biti veliko pojačanje, donijet će nam puno toga dobrog. Mi nećemo prokockati šansu da ne izvučemo maksimum onoga što može dati. Doveli smo ga da proigra i zašto ovo ne bi bilo lijepa priča.

Nakon predsjednika, riječ je uzeo trener Sablić.

- Osobno vjerujem da može dosta toga donijeti Splitu, posebno u napadačkom dijelu. Artema ne trebamo pretjerano predstavljati, igrač je izrazitog smisla za igru i kombinatoriku, mišljenja sam da nam je upravo takav potreban. Iskusan je, ali u zadnje vrijeme bez utakmica. Vjerujem da će u sljedeća dva-tri tjedna doći u formu za igrati utakmicu. I ne treba nam onaj povik: 'Arteme, povedi nas.' Ja sam tu da nas povedem.

Na kraju se okupljenima obratio i Artem Milevski.

- Hvala predsjedniku, treneru Sabliću, klubu koji mi je dao šansu da igram nogomet i ne gubim polusezonu, imam veliku želju pokazati se i dokazati. Ja ću davati maksimum u svakom postavljanom cilju. Opet ću naglasiti da želim opravdati trenerovo povjerenje, prijatelja i bivšeg suigrača.

Smatrate li ovo svojom posljednjom prilikom da se vratite na onaj stari nivo?

- Ne mislim da mi je ovo posljednja šansa, mogu igrati još nekoliko godina na visokom nivou.

Prije deset godina igrali ste zajedno sa Sablićem u Kijevu, sada vam je trener?

- Nisam mogao misliti o tome, niti da ću igrati u Hrvatskoj, a kamoli da će mi trener biti Sablić, rekao je Milevski, koji je blizu odluke da postane stanovnik Splita.

- Sviđa mi se grad, upoznao sam dosta prijatelja, ali i neki stari su tu. Iskustvo je pozitivno i lijepo mi je živjeti tu.

Bojite li se reakcije Hajdukovih navijača?

- Bilo je većih i jačih prelazaka od moga, odradio sam svoj posao maksimalno profesinalno u Hajduku. Uvijek sam imao poštovanje prema Hajduku i sigurno neću slaviti ako zabijem gol protiv Hajduka, zaljučio je Milevski.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.