Artem Milevski: Ne mislim da mi je Split posljednja šansa, još mogu igrati na visokom nivou

Utorak, 06. listopada 2015. 12:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Uvijek sam imao poštovanje prema Hajduku i sigurno neću slaviti ako zabijem gol protiv Hajduka, kaže Milevski

Artem Milevski predstavljen je na Parku mladeži. Na predstavljanju su bili, osim ukrajinskog napadača, predsjednik Slaven Žužul i trener Goran Sablić.

- Imamo problema na tom mjestu u momčadu i tražimo nekakva rješenja, a razgovoru sa Sa zaključili da bi bilo dovesti Artema. Na njegovu preporuku i vjerujući u to što govori, potpisali smo ugovor. Osebujan lik, i na terenu i van terena, znamo da je bećar i mene to ne smeta, Sablić će znati to iskoristiti. Tetošiti ćemo ga, jer nekada i to treba da bi bio netko bolji. Nadam se da će nam to vratiti, da ćemo igrati ljepše i da više publike dođe. To je moje iskreno viđenje. Artem je obećao da Gorana neće iznevjeriti, zavolio je ovaj Grad i neka ga još ovdje, započeo je predsjednik Slaven Žužul i dodao:

- Artem će biti veliko pojačanje, donijet će nam puno toga dobrog. Mi nećemo prokockati šansu da ne izvučemo maksimum onoga što može dati. Doveli smo ga da proigra i zašto ovo ne bi bilo lijepa priča.

Nakon predsjednika, riječ je uzeo trener Sablić.

- Osobno vjerujem da može dosta toga donijeti Splitu, posebno u napadačkom dijelu. Artema ne trebamo pretjerano predstavljati, igrač je izrazitog smisla za igru i kombinatoriku, mišljenja sam da nam je upravo takav potreban. Iskusan je, ali u zadnje vrijeme bez utakmica. Vjerujem da će u sljedeća dva-tri tjedna doći u formu za igrati utakmicu. I ne treba nam onaj povik: 'Arteme, povedi nas.' Ja sam tu da nas povedem.

Na kraju se okupljenima obratio i Artem Milevski.

- Hvala predsjedniku, treneru Sabliću, klubu koji mi je dao šansu da igram nogomet i ne gubim polusezonu, imam veliku želju pokazati se i dokazati. Ja ću davati maksimum u svakom postavljanom cilju. Opet ću naglasiti da želim opravdati trenerovo povjerenje, prijatelja i bivšeg suigrača.

Smatrate li ovo svojom posljednjom prilikom da se vratite na onaj stari nivo?

- Ne mislim da mi je ovo posljednja šansa, mogu igrati još nekoliko godina na visokom nivou.

Prije deset godina igrali ste zajedno sa Sablićem u Kijevu, sada vam je trener?

- Nisam mogao misliti o tome, niti da ću igrati u Hrvatskoj, a kamoli da će mi trener biti Sablić, rekao je Milevski, koji je blizu odluke da postane stanovnik Splita.

- Sviđa mi se grad, upoznao sam dosta prijatelja, ali i neki stari su tu. Iskustvo je pozitivno i lijepo mi je živjeti tu.

Bojite li se reakcije Hajdukovih navijača?

- Bilo je većih i jačih prelazaka od moga, odradio sam svoj posao maksimalno profesinalno u Hajduku. Uvijek sam imao poštovanje prema Hajduku i sigurno neću slaviti ako zabijem gol protiv Hajduka, zaljučio je Milevski.

Standings provided by Sofascore