Zoran Mamić u kampanji: Neka ne prodaju maglu intelektualizmom nego neka se ugledaju u sport

Utorak, 25. kolovoza 2015. 23:40 Napisao/la  SC

Drago mi je da nije bilo negativizama, bilo je lijepo, a momčad zaslužuje podršku i postoje legalni načini za borbu protiv nekoga, kaže trener Dinama

Zoran Mamić ostvario je najveći trenerski uspjeh nakon što se Dinamo plasirao u skupinu Lige prvaka. Skenderberu je u uzvratnoj utakmici play-offa doživio težak poraz (1:4) na Maksimiru iako je Dinamo od 48. minute igrao s desetoricom igrača poslije Goncalvova isključenja. Nakon utakmice Zoran je prvo otrčao u ložu, gdje je zajedno s bratom Zdravkom proslavio veliki uspjeh.

- Bio sam svjedok SP-a u Francuskoj, svjedok velikih Dinamovih pobjeda, pa ne mogu reći da je ovo najveća pobjeda u mojoj karijeri. Brat? Čestitali smo jedan drugome, zagrlili se, i to je to, kazao je Zoran nakon utakmice izvjesnog ishoda.

- Prođe svašta kroz glavu, početak drugog dijela, ostali smo s igračem manje, sudac je tako procijenio... Ali znao sam da smo kvalitetni, da ćemo ulaskom Antolića dobiti na mirnoći i kvaliteti pasa, tako da nisam bio previše zabrinut. Uh, emocije su velike. Fantastična igra i rezultat. Utakmica otvorena, pa skoro zatvorena na naš način. Nismo srljali, ostali smo nakon izjednačenja mirni i uspjeli smo. I ako smijem biti malo sebičan: Ovo je za mog tatu, rekao je Zoran.

Atmosfera na stadionu bila je poticajna:

- Komentirali smo i prije utakmice da je sve pozitivnije, dobronamjernije, zahvala publici, kad nas ovako nose, lakše je igrati i izdržati sve nedaće koje nas prate tijekom igre. Drago mi je da nije bilo negativizama, bilo je lijepo, a momčad zaslužuje podršku i postoje legalni načini za borbu protiv nekoga, ali jedini ispravan put je da se momčad bodri. Kad je Brazilac na portugalskom opisivao gol Pivarića, pa ti koža iskoči, e to je emocija. Možemo mi umjetno pumpati, tražiti, moliti, ali to je prava atmosfera, uz koju je lakše igrati, smatra Mamić.

Nije moglo proći bez obračuna s (ne)poznatim:

- Nisam ljutit ni razočaran, ali kad smo zabili gol u Albaniji, jedan naš reporter kaže: 'Senzacionalna vijest: Dinamo je poveo!' A Portugalac urla od ljepote gola. To trebamo, emociju, a kod nas je sve ubij, zgazi, omalovaži... Mi smo zgadili hrvatsku ligu, a pogledajte reprezentaciju, Dinamo, Rijeku, nadam se da će i Hajduk prekosutra uspjeti. Naše sveučilište nije među 500 najboljih, a mi smo među 32 Europi, reprezentacija među deset, a sport predstavljaju kao problem broj 1. Neka ne prodaju maglu pameću i intelektualizmom nego neka se ugledaju u sport. Ljutit sam na sebe zbog te gorčine, ali valjda je takav period, rekao je Mamić.

Ždrijeb skupina je u petak:

- Cilj je biti bolji nego što smo bili prije, ispravljati stvari... Ali sam siguran da će ova momčad nekoga dobro okrznuti u skupini, kazao je Mamić.

Dok traje Liga prvaka nema prodaje najboljih igrača:

- Ponude koje imamo su jako, jako dobre, ali daleko od onoga što bi nas natjeralo na prodaju. Poznavajući izvršnog predsjednika, siguran sam da se neće ništa dogoditi, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.