Zoran Mamić u kampanji: Neka ne prodaju maglu intelektualizmom nego neka se ugledaju u sport

Utorak, 25. kolovoza 2015. 23:40 Napisao/la  SC

Drago mi je da nije bilo negativizama, bilo je lijepo, a momčad zaslužuje podršku i postoje legalni načini za borbu protiv nekoga, kaže trener Dinama

Zoran Mamić ostvario je najveći trenerski uspjeh nakon što se Dinamo plasirao u skupinu Lige prvaka. Skenderberu je u uzvratnoj utakmici play-offa doživio težak poraz (1:4) na Maksimiru iako je Dinamo od 48. minute igrao s desetoricom igrača poslije Goncalvova isključenja. Nakon utakmice Zoran je prvo otrčao u ložu, gdje je zajedno s bratom Zdravkom proslavio veliki uspjeh.

- Bio sam svjedok SP-a u Francuskoj, svjedok velikih Dinamovih pobjeda, pa ne mogu reći da je ovo najveća pobjeda u mojoj karijeri. Brat? Čestitali smo jedan drugome, zagrlili se, i to je to, kazao je Zoran nakon utakmice izvjesnog ishoda.

- Prođe svašta kroz glavu, početak drugog dijela, ostali smo s igračem manje, sudac je tako procijenio... Ali znao sam da smo kvalitetni, da ćemo ulaskom Antolića dobiti na mirnoći i kvaliteti pasa, tako da nisam bio previše zabrinut. Uh, emocije su velike. Fantastična igra i rezultat. Utakmica otvorena, pa skoro zatvorena na naš način. Nismo srljali, ostali smo nakon izjednačenja mirni i uspjeli smo. I ako smijem biti malo sebičan: Ovo je za mog tatu, rekao je Zoran.

Atmosfera na stadionu bila je poticajna:

- Komentirali smo i prije utakmice da je sve pozitivnije, dobronamjernije, zahvala publici, kad nas ovako nose, lakše je igrati i izdržati sve nedaće koje nas prate tijekom igre. Drago mi je da nije bilo negativizama, bilo je lijepo, a momčad zaslužuje podršku i postoje legalni načini za borbu protiv nekoga, ali jedini ispravan put je da se momčad bodri. Kad je Brazilac na portugalskom opisivao gol Pivarića, pa ti koža iskoči, e to je emocija. Možemo mi umjetno pumpati, tražiti, moliti, ali to je prava atmosfera, uz koju je lakše igrati, smatra Mamić.

Nije moglo proći bez obračuna s (ne)poznatim:

- Nisam ljutit ni razočaran, ali kad smo zabili gol u Albaniji, jedan naš reporter kaže: 'Senzacionalna vijest: Dinamo je poveo!' A Portugalac urla od ljepote gola. To trebamo, emociju, a kod nas je sve ubij, zgazi, omalovaži... Mi smo zgadili hrvatsku ligu, a pogledajte reprezentaciju, Dinamo, Rijeku, nadam se da će i Hajduk prekosutra uspjeti. Naše sveučilište nije među 500 najboljih, a mi smo među 32 Europi, reprezentacija među deset, a sport predstavljaju kao problem broj 1. Neka ne prodaju maglu pameću i intelektualizmom nego neka se ugledaju u sport. Ljutit sam na sebe zbog te gorčine, ali valjda je takav period, rekao je Mamić.

Ždrijeb skupina je u petak:

- Cilj je biti bolji nego što smo bili prije, ispravljati stvari... Ali sam siguran da će ova momčad nekoga dobro okrznuti u skupini, kazao je Mamić.

Dok traje Liga prvaka nema prodaje najboljih igrača:

- Ponude koje imamo su jako, jako dobre, ali daleko od onoga što bi nas natjeralo na prodaju. Poznavajući izvršnog predsjednika, siguran sam da se neće ništa dogoditi, zaključuje Mamić.