Zoran Mamić: Gordon Schieldenfeld je realna opcija, Emir Spahić je nešto drugačija priča

Petak, 24. travnja 2015. 15:20 Napisao/la  SC

 Pričao sam sa Shifom nekoliko puta, kod mene je postojao strah zbog statusa "povratnika u Dinamo" gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na koncu ipak ne donesu željeni pomak u kvalitetu, kaže Mamić


Zoran Mamić u najavi utakmice protiv Zadra govorio je mogućim pojačanjima Dinama, Gordonu Schieldenfeldu i Emiru Spahiću:

- Obojica su sigurno kvalitetni igrači. Spahić je ipak nešto dalja priča, a Šifo realnija opcija. Pričao sam s njim nekoliko puta, prokomentirao kako ja vidim nogomet i kod mene je više postojao strah zbog statusa "povratnika u Dinamo" gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na koncu ipak ne donesu željeni pomak u kvalitetu. Zato sam u početku bio skeptičan, međutim, u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem. Schieldenfeld je sigurno kvalitetan igrač, a ja sam u početku bio skeptičan, jer igrači koji su vraćali u Dinamo uglavnom nisu opravdali uložen novac. Ipak, u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem, kaže Mamić, koji o Spahiću kaže sljedeće:

- Ne usuđujem se odavde komentirati njegove postupke i navodne incidente, jer ne znam pozadinu. Radi se o sjajnom igraču, znam što u Leverkusenu u sportskom sektoru misle o njemu i koliko su ga htjeli zadržati, ali ne odlučuju oni nego vlasnik. Naravno, njihova odluka se isto može razumjeti.

Trener i sportski direktor o prijelaznom roku kaže sljedeće:

- Neće biti velikih promjena. Možda tek jedno ili dva nova imena uz povratnike s posudbi. Tu su prije svih u prvom planu Radonjić i Pamić, a za ostale igrače ćemo vidjeti. Mi u sedmom i osmom mjesecu imamo 17 službenih utakmica tako da kadar mora biti brojan. Razmišljamo čak o kadru od 30 igrača pa onda shodno rezultatima krajem osmog mjeseca reducirati broj igrača, govori Mamić.

Na pitanje o teškoj situaciji, lošim rezultatima i čestim promjenama trenera u Hajduku strateg Modrih je kratko poručio:

- Neću komentirati, jer je teško izvana pričati. Žao mi je, volio bih da su na nivou Dinama i Rijeke. Da igramo često ovakve utakmice kao što smo sada igrali protiv Rijeke, svima bilo bolje i bili bismo jači.

O utakmici u Zadru svega nekoliko rečenica:

- Zadar je za nas uvijek teško gostovanje. Čeka nas mali, uski i vjerojatno nekvalitetniji teren gdje je teško razviti igru, ali moramo se prilagoditi. Za početak, u želji moramo biti minimalno na istom nivou kao Zadar da bi naša kvaliteta došla do izražaja, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.