Zoran Mamić: Gordon Schieldenfeld je realna opcija, Emir Spahić je nešto drugačija priča

Petak, 24. travnja 2015. 15:20 Napisao/la  SC

 Pričao sam sa Shifom nekoliko puta, kod mene je postojao strah zbog statusa "povratnika u Dinamo" gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na koncu ipak ne donesu željeni pomak u kvalitetu, kaže Mamić


Zoran Mamić u najavi utakmice protiv Zadra govorio je mogućim pojačanjima Dinama, Gordonu Schieldenfeldu i Emiru Spahiću:

- Obojica su sigurno kvalitetni igrači. Spahić je ipak nešto dalja priča, a Šifo realnija opcija. Pričao sam s njim nekoliko puta, prokomentirao kako ja vidim nogomet i kod mene je više postojao strah zbog statusa "povratnika u Dinamo" gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na koncu ipak ne donesu željeni pomak u kvalitetu. Zato sam u početku bio skeptičan, međutim, u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem. Schieldenfeld je sigurno kvalitetan igrač, a ja sam u početku bio skeptičan, jer igrači koji su vraćali u Dinamo uglavnom nisu opravdali uložen novac. Ipak, u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem, kaže Mamić, koji o Spahiću kaže sljedeće:

- Ne usuđujem se odavde komentirati njegove postupke i navodne incidente, jer ne znam pozadinu. Radi se o sjajnom igraču, znam što u Leverkusenu u sportskom sektoru misle o njemu i koliko su ga htjeli zadržati, ali ne odlučuju oni nego vlasnik. Naravno, njihova odluka se isto može razumjeti.

Trener i sportski direktor o prijelaznom roku kaže sljedeće:

- Neće biti velikih promjena. Možda tek jedno ili dva nova imena uz povratnike s posudbi. Tu su prije svih u prvom planu Radonjić i Pamić, a za ostale igrače ćemo vidjeti. Mi u sedmom i osmom mjesecu imamo 17 službenih utakmica tako da kadar mora biti brojan. Razmišljamo čak o kadru od 30 igrača pa onda shodno rezultatima krajem osmog mjeseca reducirati broj igrača, govori Mamić.

Na pitanje o teškoj situaciji, lošim rezultatima i čestim promjenama trenera u Hajduku strateg Modrih je kratko poručio:

- Neću komentirati, jer je teško izvana pričati. Žao mi je, volio bih da su na nivou Dinama i Rijeke. Da igramo često ovakve utakmice kao što smo sada igrali protiv Rijeke, svima bilo bolje i bili bismo jači.

O utakmici u Zadru svega nekoliko rečenica:

- Zadar je za nas uvijek teško gostovanje. Čeka nas mali, uski i vjerojatno nekvalitetniji teren gdje je teško razviti igru, ali moramo se prilagoditi. Za početak, u želji moramo biti minimalno na istom nivou kao Zadar da bi naša kvaliteta došla do izražaja, zaključuje Mamić.