Zoran Mamić: Ako je niz bez poraza morao biti prekinut, drago mi je da se to dogodilo protiv Bayerna

Petak, 02. listopada 2015. 13:49 Napisao/la  SC

Subota (19): Inter - Dinamo. Henriquez ima kartone, Pjaca će vjerojatno dobiti zasluženi odmor, a bit će i promjena u sredini terena, najavio je trener zagrebačke momčadi.

Nogometaši Dinama nakon poraza u suretu Lige prvaka protiv Bayenra nastavljaju hod kroz domaće prvenstvo. U subotu od 19 sati za izabranike Zorana Mamića na redu je susret protiv Intera u Zaprešiću.

- Čeka nas nastavak prvenstva, naša realnost i ono što je najbitnije, a to je osvajati bodove kako bismo opet bili tu gdje smo sada. Inter ima jednog od najboljih trenera u ligi, skupili su puno bodova u zadnje vrijeme, odlično stoje i jako su dobro organizirana momčad koja nam može stvoriti probleme, rekao je Mamić o svom sljedećem protivniku.

Nastavio je o izostancima za subotnji susret.

- Henriquez ima kartone, Pjaca će vjerojatno dobiti zasluženi odmor, a bit će i promjena u sredini terena. Sigali i Pinto se dobro oporavljaju i Ivo je mogao čak već i sutra igrati, ali nismo htjeli riskirati. On će sigurno biti spreman nakon pauze, a mogu reći da će vrlo vjerojatno i Sigali biti među kandidatima za utakmice koje dolaze, rekao je Mamić.

Modri su u srijedu na Allianz Areni u Ligi prvaka doživjeli poraz nakon točno 307 dana.

- Već kada je serija prekinuta onda je mi je drago da je bilo protiv Bayerna. Bilo je to najbolje moguće predavanje. Mi vjerojatno nikada nećemo biti na takvom nivou, ali u skladu s našim mogućnostima trebamo stremiti 'jedan-dva' igri, brzim otvaranjima i ostalome što su oni doveli do savršenstva. Igraju jednostavno i s malo dodira, brzo se kreću, mijenjaju pozicije, stoperi im pucaju s naših dvadeset metara... Treba biti pametan i na svom nivou kopirati što je više moguće, rekao je Mamić.

Nije bio dobar osjećaj kada je na semaforu u Munchenu već nakon pola sata igre stajalo 4:0 za domaće.

- Naravno da nije ugodno primiti četiri gola u petnaestak minuta, nismo na to naviknuti iako smo igrali protiv Bayerna. Velim, nije lijepo gubiti pa makar i od Bayerna.

U drugoj utakmici Dinamove skupine Olympiacos je dobio 3:2 u Londonu, bodovno se izjednačio s Modrima, a Topnike ostavio na nula bodova:

- Da ste me prije pitali rekao bih da je bolje da dobije Arsenal. S druge strane mi je drago je da je ovako završilo jer se stvarala slika je Olympiacos loš, a to nije istina jer se radi o sjajnoj ekipi i bit će nam jako teško. Ipak, idemo utakmicu po utakmicu i koncentrirani smo na Inter, kaže Mamić.

Modri utakmicom u Zaprešiću zaključuju još jedan ciklus, nakon subote momčad će imati nekoliko slobodnih dana, a brojni reprezentativci će se priključiti svojim nacionalnim selekcijama diljem svijeta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.