Zoran Mamić: Ako je niz bez poraza morao biti prekinut, drago mi je da se to dogodilo protiv Bayerna

Petak, 02. listopada 2015. 13:49 Napisao/la  SC

Subota (19): Inter - Dinamo. Henriquez ima kartone, Pjaca će vjerojatno dobiti zasluženi odmor, a bit će i promjena u sredini terena, najavio je trener zagrebačke momčadi.

Nogometaši Dinama nakon poraza u suretu Lige prvaka protiv Bayenra nastavljaju hod kroz domaće prvenstvo. U subotu od 19 sati za izabranike Zorana Mamića na redu je susret protiv Intera u Zaprešiću.

- Čeka nas nastavak prvenstva, naša realnost i ono što je najbitnije, a to je osvajati bodove kako bismo opet bili tu gdje smo sada. Inter ima jednog od najboljih trenera u ligi, skupili su puno bodova u zadnje vrijeme, odlično stoje i jako su dobro organizirana momčad koja nam može stvoriti probleme, rekao je Mamić o svom sljedećem protivniku.

Nastavio je o izostancima za subotnji susret.

- Henriquez ima kartone, Pjaca će vjerojatno dobiti zasluženi odmor, a bit će i promjena u sredini terena. Sigali i Pinto se dobro oporavljaju i Ivo je mogao čak već i sutra igrati, ali nismo htjeli riskirati. On će sigurno biti spreman nakon pauze, a mogu reći da će vrlo vjerojatno i Sigali biti među kandidatima za utakmice koje dolaze, rekao je Mamić.

Modri su u srijedu na Allianz Areni u Ligi prvaka doživjeli poraz nakon točno 307 dana.

- Već kada je serija prekinuta onda je mi je drago da je bilo protiv Bayerna. Bilo je to najbolje moguće predavanje. Mi vjerojatno nikada nećemo biti na takvom nivou, ali u skladu s našim mogućnostima trebamo stremiti 'jedan-dva' igri, brzim otvaranjima i ostalome što su oni doveli do savršenstva. Igraju jednostavno i s malo dodira, brzo se kreću, mijenjaju pozicije, stoperi im pucaju s naših dvadeset metara... Treba biti pametan i na svom nivou kopirati što je više moguće, rekao je Mamić.

Nije bio dobar osjećaj kada je na semaforu u Munchenu već nakon pola sata igre stajalo 4:0 za domaće.

- Naravno da nije ugodno primiti četiri gola u petnaestak minuta, nismo na to naviknuti iako smo igrali protiv Bayerna. Velim, nije lijepo gubiti pa makar i od Bayerna.

U drugoj utakmici Dinamove skupine Olympiacos je dobio 3:2 u Londonu, bodovno se izjednačio s Modrima, a Topnike ostavio na nula bodova:

- Da ste me prije pitali rekao bih da je bolje da dobije Arsenal. S druge strane mi je drago je da je ovako završilo jer se stvarala slika je Olympiacos loš, a to nije istina jer se radi o sjajnoj ekipi i bit će nam jako teško. Ipak, idemo utakmicu po utakmicu i koncentrirani smo na Inter, kaže Mamić.

Modri utakmicom u Zaprešiću zaključuju još jedan ciklus, nakon subote momčad će imati nekoliko slobodnih dana, a brojni reprezentativci će se priključiti svojim nacionalnim selekcijama diljem svijeta.