LIGA PRVAKA

Rukavina u 89. minuti osigurao Dinamu prednost

Utorak, 30. srpnja 2013. 22:47 Napisao/la  SC

Prva utakmica 3. pretkola: Dinamo - Šerif 1:0. Ante Rukavina ušao u igru u 74. minuti

Liga prvaka, prva utakmica 3. pretkola

 

DINAMO – ŠERIF 1:0

 

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 7000

 

Sudac: Carlos Gomez (Španjolska)

 

Strijelac: 1:0 Rukavina (89)

 

Žuti kartoni: Čop, Sare (Dinamo), Samardžić, Fernando (Šerif)

 

DINAMO: Zelenika, Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić, Pamić, Ademi (49 Sare), Husejinović, Fernandes, Soudani (74 Rukavina), Čop (87 Kramarić)

 

ŠERIF: Tomić, Metoua, Samardžić, Celestino, Paye, Fernando, Cadu (86 Pascenco), Luvannor (81 Pešić), Richardinho, Stanojević, Markovski (57 Isa)

 

 

Dinamo je ostvario minimalnu prednost nakon prve utakmice zahvaljujući pogotku Ante Rukavine u 89. minuti. Ušao je Rukavina u igru u 74. minuti i po običaju postao joker u europskim utakmicama.

 

U 89. minuti Pinto je ubacio zdesna, a Rukavina izveo skok-udarac za najvišu tehničku ocjenu. Visoki odraz, besprijekorni trzaj glavom na 8 metara i lopta je fijuknula prije nego što se zakoprcala u mreži ukopanog Tomića – 1:0

 

Dinamo je postigao jedan pogodak u utakmici koja je prema viđenom i poglavito prema prilikama trebala završiti s većom gol-razlikom u korist hrvatskog prvaka. Uoči uzvrata Dinamo je pokazao da je nesumnjivo bolja momčad od Šerifa.

 

Dinamo je cijelo (65/35 posjed lopte) vrijeme stiskao momčad Šerifa, koja se mirno i organizirano branila. Stvorili su domaćini nekoliko izglednih poluprilika i propustili dvije velike prilike.  

 

U 17. minuti Husejinović je slijeva ušao u kazneni prostor i onda u matnoj poziciji vanjskom strane kopačke neprecizno pokušao proigrati uklizalog Soudanija na daljnjoj vratnici. U 76. minuti Fernandes je propustio još bolju priliku, kada se prošao desnom stranom, izašao pred zaleglog Tomića i onda ga neprecizno pokušao prebaciti. U 1. minuti sudačke nadoknade Fernandesov udarac zapeo je u bloku na kraju vrlo obećavajuće akcije koju je na desnoj strani započeo Kramarić.

 

Kako to obično biva kada se puno promašuje, Šerif je dvaput mogao kazniti domaćina. Prvi put u 68. minute na kraju prve i jedine osmišljene kontre na kraju koje je Richardinho udarcem glavom dobro protegnuo Zeleniku. A u 2. minuti sudačke nadoknade pogriješio je Addy čiju je povratnu loptu presjekao Isa, ali je Zelenika opet bio pravodoban u izlasku u udarac.

 

Jedan pogodak prednosti i uočljivo velika razlika u kvaliteti uzvratnu utakmicu trebala bi učiniti izvjesnom.

 

 Fotogalerija Pixsell

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.