LIGA PRVAKA

Rukavina u 89. minuti osigurao Dinamu prednost

Utorak, 30. srpnja 2013. 22:47 Napisao/la  SC

Prva utakmica 3. pretkola: Dinamo - Šerif 1:0. Ante Rukavina ušao u igru u 74. minuti

Liga prvaka, prva utakmica 3. pretkola

 

DINAMO – ŠERIF 1:0

 

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 7000

 

Sudac: Carlos Gomez (Španjolska)

 

Strijelac: 1:0 Rukavina (89)

 

Žuti kartoni: Čop, Sare (Dinamo), Samardžić, Fernando (Šerif)

 

DINAMO: Zelenika, Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić, Pamić, Ademi (49 Sare), Husejinović, Fernandes, Soudani (74 Rukavina), Čop (87 Kramarić)

 

ŠERIF: Tomić, Metoua, Samardžić, Celestino, Paye, Fernando, Cadu (86 Pascenco), Luvannor (81 Pešić), Richardinho, Stanojević, Markovski (57 Isa)

 

 

Dinamo je ostvario minimalnu prednost nakon prve utakmice zahvaljujući pogotku Ante Rukavine u 89. minuti. Ušao je Rukavina u igru u 74. minuti i po običaju postao joker u europskim utakmicama.

 

U 89. minuti Pinto je ubacio zdesna, a Rukavina izveo skok-udarac za najvišu tehničku ocjenu. Visoki odraz, besprijekorni trzaj glavom na 8 metara i lopta je fijuknula prije nego što se zakoprcala u mreži ukopanog Tomića – 1:0

 

Dinamo je postigao jedan pogodak u utakmici koja je prema viđenom i poglavito prema prilikama trebala završiti s većom gol-razlikom u korist hrvatskog prvaka. Uoči uzvrata Dinamo je pokazao da je nesumnjivo bolja momčad od Šerifa.

 

Dinamo je cijelo (65/35 posjed lopte) vrijeme stiskao momčad Šerifa, koja se mirno i organizirano branila. Stvorili su domaćini nekoliko izglednih poluprilika i propustili dvije velike prilike.  

 

U 17. minuti Husejinović je slijeva ušao u kazneni prostor i onda u matnoj poziciji vanjskom strane kopačke neprecizno pokušao proigrati uklizalog Soudanija na daljnjoj vratnici. U 76. minuti Fernandes je propustio još bolju priliku, kada se prošao desnom stranom, izašao pred zaleglog Tomića i onda ga neprecizno pokušao prebaciti. U 1. minuti sudačke nadoknade Fernandesov udarac zapeo je u bloku na kraju vrlo obećavajuće akcije koju je na desnoj strani započeo Kramarić.

 

Kako to obično biva kada se puno promašuje, Šerif je dvaput mogao kazniti domaćina. Prvi put u 68. minute na kraju prve i jedine osmišljene kontre na kraju koje je Richardinho udarcem glavom dobro protegnuo Zeleniku. A u 2. minuti sudačke nadoknade pogriješio je Addy čiju je povratnu loptu presjekao Isa, ali je Zelenika opet bio pravodoban u izlasku u udarac.

 

Jedan pogodak prednosti i uočljivo velika razlika u kvaliteti uzvratnu utakmicu trebala bi učiniti izvjesnom.

 

 Fotogalerija Pixsell