Josip Brekalo u Wolfsburgu, Dinamo može zaraditi više od 10 milijuna eura

Petak, 13. svibnja 2016. 14:51 Napisao/la  Igor Vranić

Dinamo nije mogao puno učiniti da bi zadržao Brekala, Zdravko Mamić zadnjih godina najviše problema ima s malodobnim dječacima 


Josip Brekalo novi je igrač Wolfsburga! Nakon dva tjedna dogovaranja finaliziran je transfer jednog od najdarovitijih 17-godišnjih napadača na kontinentu, mladi igrač karijeru nastavlja u Bundesligi.

Dinamo nije mogao puno učiniti da bi zadržao Brekala. Zdravko Mamić zadnjih godina najviše problema ima s malodobnim dječacima (Murić/Ajax, Jedvaj/Roma, Halilović/Barcelona, Brodić/C. Brugge...) darovitost kojih nadilazi standarde HNL-a. Jednostavno, Mamić ih ne može zadržati ako obitelji inzistiraju na odlasku!

Za razliku od nekolicine ranijih transfera, posebice Murićeva i Brodićeva, Dinamo u Brekalovu transferu nije prošao loše.

Wolfsburg će odmah isplatiti 7 milijuna eura odštete, a još 2 milijuna bonusa njemački klub mora platiti u godišnjim ratama.

Povrh toga Dinamo će zaraditi 20 posto od idućega transfera s time da iznos neće biti veći od 3 milijuna eura.

Transfer ukupno iznosi više od 10 milijuna eura, što znači da je Mamić dogovorio još jedan dobar posao s obzirom na okolnosti u kojima Dinamo ne može previše uvjetovati.

Naravno da bi bilo bolje da je Brekalo dočekao zreliju dob u dresu Dinama, ali je to bila nemoguća misija...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.