Josip Brekalo u Wolfsburgu, Dinamo može zaraditi više od 10 milijuna eura

Petak, 13. svibnja 2016. 14:51 Napisao/la  Igor Vranić

Dinamo nije mogao puno učiniti da bi zadržao Brekala, Zdravko Mamić zadnjih godina najviše problema ima s malodobnim dječacima 


Josip Brekalo novi je igrač Wolfsburga! Nakon dva tjedna dogovaranja finaliziran je transfer jednog od najdarovitijih 17-godišnjih napadača na kontinentu, mladi igrač karijeru nastavlja u Bundesligi.

Dinamo nije mogao puno učiniti da bi zadržao Brekala. Zdravko Mamić zadnjih godina najviše problema ima s malodobnim dječacima (Murić/Ajax, Jedvaj/Roma, Halilović/Barcelona, Brodić/C. Brugge...) darovitost kojih nadilazi standarde HNL-a. Jednostavno, Mamić ih ne može zadržati ako obitelji inzistiraju na odlasku!

Za razliku od nekolicine ranijih transfera, posebice Murićeva i Brodićeva, Dinamo u Brekalovu transferu nije prošao loše.

Wolfsburg će odmah isplatiti 7 milijuna eura odštete, a još 2 milijuna bonusa njemački klub mora platiti u godišnjim ratama.

Povrh toga Dinamo će zaraditi 20 posto od idućega transfera s time da iznos neće biti veći od 3 milijuna eura.

Transfer ukupno iznosi više od 10 milijuna eura, što znači da je Mamić dogovorio još jedan dobar posao s obzirom na okolnosti u kojima Dinamo ne može previše uvjetovati.

Naravno da bi bilo bolje da je Brekalo dočekao zreliju dob u dresu Dinama, ali je to bila nemoguća misija...