NOVI MAMIĆEV BRAZILAC

Alexandre Silva Cleyton pojačao Dinamo

Srijeda, 22. siječnja 2014. 11:08 Napisao/la  SC

Cleyton je igrač kakvog smo tražili, iskusni igrač poteza, kaže Zoran Mamić

Alexandre Silva Cleyton novi je igrač Dinama, Brazilac je u srijedu potpisao 2+2 ugovor s hrvatskim prvakom:

 

- Cleyton je igrač kakvog smo tražili, iskusni igrač poteza, koji svojim proigravanjima gura suigrače u prilike i razigrava momčad. Sretni smo što je s nama, sigurno smo da neće biti problema na liječničkom pregledu i da će se brzo uključiti u rad s momčadi, kaže trener i sportski direktor Zoran Mamić.

Cleyton ima 30 godina, slobodan je igrač, a zadnji klub u kojem je igrao bio je turski Kayserispor. Ima grčko državljanstvo budući da je dugo igrao za grčke Messiniakos, Apollon i Larissu. Godine 2008. potpisao je za Panathinaikos, kratko bio u ukrajinskom Metalurhu prije nego što je otišao u Kayserispor.

Prema vokaciji, Cleyton je ofenzivni vezni igrač i popunit će mjesto koje ostaje upražnjeno nakon Sammirova odlaska.

Prije par tjedana posredstvom bivšega trenera i prijatelja Roberta Prosinečkog čuo sam da je Dinamo zainteresiran za mene. Rekli su mi da se radi o velikom klubu i krasnom gradu tako dan nisam previše razmišljao. Znam da je Dinamo "pobjednički klub" i nadam se da će tako i ostati. Naučio sam se u Panathinaikosu na visoke ciljeve, gdje je atrmosfera kao da je netko umro ako se ne pobjedi. Čuo sam sve najbolje o Zagrebu, koji je siguran grad. Obiteljski sam čovjek, Zagreb sam odabrao ubog obitelji, rekao je Cleyton.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.