NOVI MAMIĆEV BRAZILAC

Alexandre Silva Cleyton pojačao Dinamo

Srijeda, 22. siječnja 2014. 11:08 Napisao/la  SC

Cleyton je igrač kakvog smo tražili, iskusni igrač poteza, kaže Zoran Mamić

Alexandre Silva Cleyton novi je igrač Dinama, Brazilac je u srijedu potpisao 2+2 ugovor s hrvatskim prvakom:

 

- Cleyton je igrač kakvog smo tražili, iskusni igrač poteza, koji svojim proigravanjima gura suigrače u prilike i razigrava momčad. Sretni smo što je s nama, sigurno smo da neće biti problema na liječničkom pregledu i da će se brzo uključiti u rad s momčadi, kaže trener i sportski direktor Zoran Mamić.

Cleyton ima 30 godina, slobodan je igrač, a zadnji klub u kojem je igrao bio je turski Kayserispor. Ima grčko državljanstvo budući da je dugo igrao za grčke Messiniakos, Apollon i Larissu. Godine 2008. potpisao je za Panathinaikos, kratko bio u ukrajinskom Metalurhu prije nego što je otišao u Kayserispor.

Prema vokaciji, Cleyton je ofenzivni vezni igrač i popunit će mjesto koje ostaje upražnjeno nakon Sammirova odlaska.

Prije par tjedana posredstvom bivšega trenera i prijatelja Roberta Prosinečkog čuo sam da je Dinamo zainteresiran za mene. Rekli su mi da se radi o velikom klubu i krasnom gradu tako dan nisam previše razmišljao. Znam da je Dinamo "pobjednički klub" i nadam se da će tako i ostati. Naučio sam se u Panathinaikosu na visoke ciljeve, gdje je atrmosfera kao da je netko umro ako se ne pobjedi. Čuo sam sve najbolje o Zagrebu, koji je siguran grad. Obiteljski sam čovjek, Zagreb sam odabrao ubog obitelji, rekao je Cleyton.