Kruno Simon: Bili smo veliki favoriti protiv Nizozemske a zbog nervoze smo zamalo ušli u probleme

Srijeda, 09. rujna 2015. 23:38 Napisao/la  SC

 Započeli smo vrlo mekano i nismo bili u dobrom ritmu. Lovili smo vodstvo i ovo je bila jedna teška utakmica, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Perasović nakon utakmice

Hrvatski košarkaši s uspjehom su položili četvrti ispit na ovogodišnjem Europskom prvenstvu čija se skupina C odigrava u Zagrebu. Nakon teške utakmice ostaje za upisati treću pobjedu, bolji su izabranici Velimira Perasovića ovog puta biti od Nizozemske rezultatom 78:72 i osigurali drugo mjesto u grupi.

- Bilo je neugodno, moramo bolje ulaziti u utakmicu, bili smo uspavani, a trebamo biti puno agresivniji s presingom u obrani. Protiv težeg protivnika teško bi se vratili iz minusa od 10-15 koševa, upozorio je Bojan Bogdanović nakon utakmice.

Kruno Simon ponovno je bio najefikasniji hrvatski igrač na susretu. Njegovim ulaskom igra je dobila na željenoj energiji, momčad se digla i okrenula dvanaest koševa minusa koliko je bilo sredinom druge četvrtine. Igralo se dosta teško, Nizozemci su zabili čak devet trica i na osnovu toga nisu dopuštali Hrvatskoj značajnije rezultatsko odvajanje.

- Protivnik u osmini finala? Kalkulacije nas ne zanimaju jer se mogu obiti o glavu. Idemo od dana do dana pa što nam to donese. Gledamo samo sebe i razmišljamo o tome da neke stvari popravimo jer danas smo bili favoriti, a zbog nervoze smo zamalo došli u probleme, rekao je Simon i istaknuo da će reprezentacija maksimalno pristupiti i utakmici protiv Gruzije u posljednjem kolu.

Izbornik Velimir Perasović također nije mogao biti previše zadovoljan utakmicom protiv Nizozenske.

- Započeli smo vrlo mekano i nismo bili u dobrom ritmu. Lovili smo vodstvo i ovo je bila jedna teška utakmica. Radili smo naporno, a kada protivnik šutira trice 45% nije se lako vratiti. Nizozemska igra dobru košarku, agresivni su i stvorili su nam nervozu. Kontrolirali smo tijek događaja u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli prelomiti utakmicu onda kada smo to trebali učiniti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.