Kruno Simon: Bili smo veliki favoriti protiv Nizozemske a zbog nervoze smo zamalo ušli u probleme

Srijeda, 09. rujna 2015. 23:38 Napisao/la  SC

 Započeli smo vrlo mekano i nismo bili u dobrom ritmu. Lovili smo vodstvo i ovo je bila jedna teška utakmica, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Perasović nakon utakmice

Hrvatski košarkaši s uspjehom su položili četvrti ispit na ovogodišnjem Europskom prvenstvu čija se skupina C odigrava u Zagrebu. Nakon teške utakmice ostaje za upisati treću pobjedu, bolji su izabranici Velimira Perasovića ovog puta biti od Nizozemske rezultatom 78:72 i osigurali drugo mjesto u grupi.

- Bilo je neugodno, moramo bolje ulaziti u utakmicu, bili smo uspavani, a trebamo biti puno agresivniji s presingom u obrani. Protiv težeg protivnika teško bi se vratili iz minusa od 10-15 koševa, upozorio je Bojan Bogdanović nakon utakmice.

Kruno Simon ponovno je bio najefikasniji hrvatski igrač na susretu. Njegovim ulaskom igra je dobila na željenoj energiji, momčad se digla i okrenula dvanaest koševa minusa koliko je bilo sredinom druge četvrtine. Igralo se dosta teško, Nizozemci su zabili čak devet trica i na osnovu toga nisu dopuštali Hrvatskoj značajnije rezultatsko odvajanje.

- Protivnik u osmini finala? Kalkulacije nas ne zanimaju jer se mogu obiti o glavu. Idemo od dana do dana pa što nam to donese. Gledamo samo sebe i razmišljamo o tome da neke stvari popravimo jer danas smo bili favoriti, a zbog nervoze smo zamalo došli u probleme, rekao je Simon i istaknuo da će reprezentacija maksimalno pristupiti i utakmici protiv Gruzije u posljednjem kolu.

Izbornik Velimir Perasović također nije mogao biti previše zadovoljan utakmicom protiv Nizozenske.

- Započeli smo vrlo mekano i nismo bili u dobrom ritmu. Lovili smo vodstvo i ovo je bila jedna teška utakmica. Radili smo naporno, a kada protivnik šutira trice 45% nije se lako vratiti. Nizozemska igra dobru košarku, agresivni su i stvorili su nam nervozu. Kontrolirali smo tijek događaja u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli prelomiti utakmicu onda kada smo to trebali učiniti.