SVJETSKI KUP U SANJKANJU

Patricija Urbanc ostvarila najbolji hrvatski rezultat ikada

Utorak, 20. veljače 2024. 11:04 Napisao/la  SC

Iskoristila sam priliku i iznad očekivanja osvojila 7. mjesto u ukupnom poretku, presretna sam, kaže mlada Delničanka

Patricija Urbanc
Patricija Urbanc

Nastup hrvatske sanjkašice Patricije Urbanc na ovogodišnjim natjecanjima za Svjetski kup i osvajanje 7. mjesta u ukupnom poretku, ostat će zabilježeno kao najbolji hrvatski rezultat ostvaren u ovoj sanjkaškoj disciplini.

Problemi visokih temperatura za ovo doba godine u Rumunjskoj, gdje se natjecanje trebalo održati, promijenili su ovogodišnji kalendar natjecanja pa je finale Svjetskog kupa prebačeno na alternativnu lokaciju u austrijski Winterleiten.

Nakon sedam etapa Svjetskog kupa veliki kristalni globus ponijela je Evelin Lanthaler (ITA) s maksimalnih 700 bodova, drugo mjesto pripalo je mladoj Riccardi Ruetz (AUT) s 570 bodova, dok je na trećoj poziciji završila iskusna Tina Untenberger (AUT) s 417 bodova.

Patricija Urbanc sezonu je zaključila s osvojenih 250 bodova i već drugu sezonu zadržala se u Top 10 svjetskih sanjkašica.

- Sezona je bila vrlo zahtjevna, sada kada je sve gotovo zadovoljna sam. Iskoristila sam priliku i iznad očekivanja osvojila 7. mjesto u ukupnom poretku, presretna sam, zaključila je Urbanc.

Na kraju treba spomenuti da je Hrvatska u konkurenciji 16 sanjkaških nacija, zahvaljujući zapaženim nastupima mlade Delničanke, zauzela 8. mjesto u natjecanju za Kup nacija, ostavivši iza sebe jednu Kanadu, Češku, Norvešku, Finsku...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.