OI: Slijepi južnokorejski streličar Im Dong-Hyun srušio svjetski rekord tijekom kvalifikacija!

Petak, 27. srpnja 2012. 15:21 Napisao/la  SC

Vijest je još zanimljivija jer se radi o službeno slijepom sportašu! Hyun je tijekom kvalifikacija je ostvario 699 bodova, nadmašivši vlastiti svjetski rekord postavljen u svibnju 

Južnokorejski streličar Im Dong-Hyun srušio je svjetski rekord prije samo početka 30. Ljetnih olimpijskih igara u Londonu. Višestruki svjetski prvak i dvostruki olimpijski momčadski prvak tijekom kvalifikacija je ostvario 699 bodova, nadmašivši vlastiti svjetski rekord postavljen u svibnju (696 bodova).

Vijest je još zanimljivija jer se radi o službeno slijepom sportašu! Bolji od dosadašnjeg svjetskog rekorda bio je i drugoplasirani tijekom kvalifikacija, Hyunov sunarodnjak Kim Bubmin, s rezultatom od 698 poena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.