VJEKOSLAV KOBEŠČAK Savršeni završetak sezone nakon savršene utakmice

Utorak, 28. srpnja 2020. 15:35 Napisao/la  SC
Vjeko Kobeščak
Vjeko Kobeščak

Jug je nedavno u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatse slavio protiv Mladosti 3:0, a jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh je trener dubrovačke momčadi Vjekoslav Kobešćak koji je razgovarao s novinarom Marinom Mrduljašem  

Jugaši su navikli osvajati trofeje u Hrvatskoj, 16. put su osvojili naslov prvaka Hrvatske protiv zagrebačke Mladosti 3:0 u finalu, a posebno je bila upečatljiva treća utakmica koju su Dubrovčani dobili čak 19:3. Vjeko, malo tko se mogao tome nadati?

KOBEŠĆAK: Jedan savršeni završetak sezone nakon savršene utakmice koja se dogodi valjda jedanput u karijeri. U 10 dana izgubiti od istog protivnika u tri dana sasvim zasluženo, Mladost je obranila naslov regionalne lige. Ali ovo u prvenstvu, ništa nije nagovještavalo kroz te dvije utakmice, a i pripremne da će se u trećoj utakmici dogoditi ovakvo nešto. Mi smo se nadali pobjedi, čak smo mi očekivali da će ići na četiri ili pet utakmica. I ta treća utakmica, sve je bilo na našoj strani, odradili smo savršenu utakmicu. Nije to stvar trofeja, nego dojma jer će utakmica otići u povijest.

Neuobičajena serija, reklo bi se, prvo ta prva utakmica gdje ste vodili 7:2 pa se Mladost vratila da bi na kraju bili peterci. I u drugoj utakmici slična situacija, zaista su svi ljubitelji ovog sporta mogli uživati?

KOBEŠĆAK: Pa ja mislim da jesu i svi okršaji ove i prošle sezone, Mladost se znatno pojačala. I dalje stoji da su imali veću širinu u momčadi. Kad bi gledali ostatak momčad, ove godine je više kvalitete i   iskustva bilo na strani Mladosti. Utakmica je zaista bila antologijska i vrhunska. Sve je vodilo prema spektakularnom okršaju Prvenstva Hrvatske i mislim da je to tako i bilo. Vjerujte da nisam siguran kad smo osvojili Kup prvaka 2016. u Budimpešti da je bilo toliko sreće kod naših navijača nakon ove utakmice. Osjećaj je stvarno neponovljiv, da se cijeli grad skupio oko svega toga.  Privilegija je biti trener u Dubrovniku, svi znaju čime se bavite. Imam ugovor do 2025. i sav moj fokus je na tome, ali i na radu s mlađim selekcijama jer je klub odlučio da i tu budem šef. Svake godine izbacujemo po jednog mladog igrača, takva je i politika kluba, i to je ono što je bilo glavno da produžim ugovor.

Korona virus je uništio cijeli sport, kako će ti sve funkcionirati sljedeće sezone. Liga prvaka će imati 12 momčadi?

KOBEŠĆAK: LEN kao plivačka i vaterpolska federacija nije dovoljno jaka da napravi neke protokole i da to organizira da imamo kakvu takvu sigurnost. Održat će se u manjem formatu, od hrvatskih momčadi jedino mi imamo pozivnicu. Postoji datum negdje sredinom listopada da bi to krenulo, pitanje je kako će se to organizirati. Ja bih pohvalio i Hrvatski vaterpolski savez imao hrabrosti da to sve organizira u ovom periodu. Mi smo spremni, Mladost i Jadran bi tu trebali biti, a na LEN-u je da vidi kako će to sve napraviti.  Francuska liga se diže, španjolska i talijanska su sve više dominantni, tu je i grčka, bit će tu puno momčadi s ambicijama u Ligi prvaka, ali u Eurokupu.

Kako stoji Jug s dolascima i odlascima?

KOBEŠĆAK: Nama nažalost odlaze dva igrača, Marko Macan i Luka Lozina, to smo već ranije znali. Ja im se ovim putem zahvaljujem sve što su dali u Dubrovniku. Nakon što oni odu, mi ćemo probat zakrpat poziciju s drugim centrom, i tu su nam u planu neka strana imena, ali još nismo blizu dogovora. Jedno mjesto se i otvara za igrače mlađih selekcija. Zadnje dvije godine i regionalna liga da osvojimo, najbitniji trofej je prvensto, i naravno Liga prvaka. Ali igramo za sve trofeje.
 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.