Vjekoslav Kobešćak: Hrvatska je uz Italiju momčad koja nam najmanje odgovara

Srijeda, 14. veljače 2024. 16:21 Napisao/la  SC
Vjeko Kobešćak
Vjeko Kobešćak

Vjekoslav Kobešćak prema općem sudu jedan je od najzaslužnijih stručnjaka za uspon francuskog vaterpola, Francuzi su u četvrtfinalu eliminirali svjetske prvake Mađare:

- Ovo je strašno velika stvar za francuski vaterpolo, odjeknulo je dosta jako u Francuskoj, stigle su čestitke i iz nekih vladinih tijela, s najviših razina. Ovaj rezultat će vjerujem još malo promijeniti budućnost francuskog vaterpola. Što se polufinala tiče, Hrvatska je uz Italiju momčad koja nam najmanje odgovara. To su dvije reprezentacije s kojima Francuska nije uspjela doći ne samo do povoljnog rezultata, nego ni blizu takvog rezultata. Hrvatska ima velik broj igrača, puno ‘oružja’ i teško je onda obratiti pozornost na sve. Centri će uvijek donijeti 10-ak igrača više, imaju vratara koji je trenutačno najbolji na svijetu i vanjsku liniju koja je vrhunska, jednako desno, kao i lijevo. Žuvela dobiva na zrelosti, Vukičević ima dimenziju više promjenom strane, Burić je ‘X-faktor’ i na sve dolazi Loren, koji vodi igru i kojega je načelno nemoguće zaustaviti. Protiv takve Hrvatske je teško igrati, ali to ne znači da se mi ne nadamo i da nećemo probati, prenosi HVS izjavu Kobešćaka, pomoćnika izbornika francuske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.