Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti u porazu od Grčke sačuvali prednost iz prve utakmice

Utorak, 14. veljače 2017. 22:57 Napisao/la  SC

Hrvatska izgubila rezultatom 8:10,  ali je sačuvala prednost zbog pobjede u Rijeci rezultatom 11:6


Četvrtu utakmicu FINA Svjetske lige hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Grčke rezultatom 8:10.

Međutim, zbog rezultatske razlike iz prve utakmice u kojoj su Barakude odnijele pobjedu 11:6, hrvatska momčad ima realne izglede otići u Super finale Svjetske lige.

Obranjeno je prvo mjesto u skupini za koje su konkurirali upravo Grci nakon što su u drugom kolu ove skupine svladali Francuze rezultatom 16:7.

Hrvatskoj reprezentaciji sada ostaju još uzvratne utakmice s Francuskom i Nizozemskom.

- Dobro smo počeli i otvorili utakmicu, međutim imali smo jedan pad u trećoj i četvrtoj četvrtini gdje su nam se Grci odvojili. Nažalost, nismo uspjeli pobijediti, no primarni cilj nam je bio osigurati 1. mjesto u skupini, što i jesmo učinili zahvaljujući pet pogodaka razlike iz prve utakmice. Najbitnije je da smo prošli, te sada imamo još dvije utakmice koje moramo pobijediti. Igramo kod kuće protiv reprezentacija Francuske i Nizozemske i mislim da ne bi trebalo biti problema, idemo na završnicu Svjetske lige, rekao je Sandro Sukno, kapetan reprezentacije.

Reprezentacija je u Atenu doputovala direktno iz Budimpešte na kojoj je sudjelovala na Volvo kupu, na kojem su sudjelovale i reprezentacije Crne Gore, Slovačke i Mađarske.

Od tamošnjih 19 igrača, na u Atenu krenulo je 13 igrača: Marko Bijač i Ivan Marcelić (vratari), Luka Lončar i Ivan Krapić (centri),  Marko Macan, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić (braniči), Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Maro Joković i Kristijan Milaković (vanjski igrači).

Protiv Grčke najučinkovitiji je bio Sukno s četiri pogodaka, te Lončar, Joković, Bušlje i Krapić s po jednim pogotkom.

- Konačan rezultat je taj koji nas vodi na finalni turnir, naravno uz uvjet da pobijedimo utakmice koje se odigravaju protiv Francuske i Nizozemske, gdje smo apsolutni favoriti. Ne mogu biti zadovoljan prikazanom igrom, ponavljaju se iste stvari koje su bile vidljive i u Budimpešti. Naime, dvije četvrtine igramo odlično, imamo i igru i pozitivan rezultat, nakon čega dolazi do jednog, neću reći neobjašnjivog pada, ali u ovom trenutku je po mom sudu dosta igrača van adekvatne kondicije i vezano s tim koncentracije za utakmice na ovoj razini. Konačan rezultat je OK, međutim igra nije. Nadam se da će se igrači dignuti kroz klupske obaveze, a mi do ljeta imamo dovoljno vremena da sve ovo što smo vidjeli da ne valja, na vrijeme korigiramo i ispravimo, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.