Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti potvrdili prvo mjesto pobjedom protiv Nizozemske

Utorak, 11. travnja 2017. 22:56 Napisao/la  SC

Obilježeno 10 godina od osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu


Hrvatska vaterpolska reprezentacija u posljednjoj se utakmici B skupine FINA Svjetske lige potvrdila kao najbolja reprezentacija koja kao takva odlazi na Superfinale, koje će se odigrati od 20. do 26. lipnja ove godine.

Utakmica u Šibeniku završila je rezultatom 17:7.

- Očekivana pobjeda. Bilo je bitno dobiti, jedino nam je pobjeda garantirala prolaz u završni turnir. Odigrali smo dobru utakmicu, iako smo u početku promašili nekoliko izglednih situacija, no generalno sam jako zadovoljan. Sada je više od dva mjeseca do Superfinala, dug je to period, još ćemo vidjeti u kakvom ćemo sastavu ići, no naše su ambicije uvijek da idemo do kraja, pa će tako biti i tamo, rekao je izbornik Tucak.  

Ulaznica za utakmicu bile su dar Grada Šibenika i Hrvatskog vaterpolskog saveza, te su vjerni navijači time dobili jedinstvenu priliku da na ovom vaterpolskom i sportskom spektaklu podrže hrvatske olimpijske viceprvake.

- Utakmica je odrađena kako smo svi priželjkivali, pobjedom i dobrom izvedbom pred šibenskom publikom. Najlješe je igrati doma, pogotovo sada pred Uskrs, podijeliti dobar rezultat s obitelji i prijateljima, rekao je Antonio Petković, hrvatski reprezentativac.   

Sama utakmica se iskoristila i za obilježavanje 10 godina od osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu (travanj 2017), te se tom prigodom okupila upravo ta zlatna generacija koja je u Šibeniku svečano obilježila ovu obljetnicu.

HRVATSKA: Bijač (10 obrana), Macan, Buljubašić 1, Lončar 2, Joković 2, Fatović 1, Petković 2, Bašić 2, Zović 2 (1), Krapić, Šetka 3, Vukičević 2, Šparada (0 obrana)

NIZOZEMSKA: Wagenaar (5 obrana), Veenhuis, Winkelhorst 1, van den Burg 1, Reuten, Lindhout 2, Gbadamassi, Nispeling, Muller 2, Janssen 1, Koopman, van Liperen, de Koff.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.