Hrvatski vaterpolisti lako svladali Makedoniju u 5. kolu skupine B Svjetske lige

Utorak, 06. ožujka 2012. 18:12 Napisao/la  Marko Babić

Hrvatska - Makedonija 12:4. Utakmica je poslužila svrsi, vidjeli smo jedan dio igrača koji nemaju priliku igrati u reprezentaciji.  Sve skupa je bilo zadovoljavajuće, rekao je izbornik Ratko Rudić

 Hrvatska - Makedonija 12:4

Utakmica 5. kola Svjetske lige: Hrvatska - Makedonija 12:4 (4:1, 2:1, 3:2, 3:0). Bazen na Kantridi. Gledatelja: 150. Suci: Moiralis (Grčka), Akifuz (Turska). Delegat: Šaronov (Rusija)

HRVATSKA: Vićan, Burić 1, Buljubašić, Krapić, Joković 4 (1), Šetka, Muslim, Paškvalin, Sukno 5 (1), Barać 1, Hinić 1, Vukičević, Bijač.

MAKEDONIJA: Perčinić, Cirković 1, Milanović, Krečković, Čupić 1, Dimovski, Ranđelić 1, Petrović 1, Letica, Benić, Marinković.

Igrač više: Hrvatska 5 (9), Makedonija 4 (9). Peterci: Hrvatska 2 (2), Makedonija -.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija svladala je Makedoniju 12:4 u 5. kolu skupine B Svjetske lige i tako okončala prvi dio bez poraza, a nastup na završnici koja će se održati u Kazahstanu osigurala je već i ranije. Prvi pljesak malobrojne publike prolomio se kada je Igor Hinić odlično primio loptu na dva metra, oslobodio se pažnje čuvara i zatresao mrežu za 1:1. Drugi pljesak zaslužio je također Riječanin, Samir Barač preciznim udarcem okončao je jednu polukontru u kojem mu se otvorila prilika za udarac na vrata. Ubrzo je Maro Joković dvama pogocima (jedan peterac) donio hrvatskim vaterpolistima tri pogotka prednosti.

Da nije bilo malih primorjaša koji su zdušno navijali, na bazenu bi vladala kazališna atmosfera, a praćen uzvicima Hrvatska, Hrvatska, Sandro Sukno je odmjerenim udarcem postigao treći pogodak za 6:1. Sve ostalo bilo je čisto odrađivanje posla.

- Bilo je više manje onako kako sam očekivao. Utakmica je poslužila svrsi, vidjeli smo jedan dio igrača koji nemaju priliku igrati u reprezentaciji. Tu su traga ostavile i utakmice koje igrači imaju u klubovima. Sve skupa je bilo zadovoljavajuće, rekao je nakon utakmice izbornik Ratko Rudić, a jednim pogotkom povratak u reprezentaciju proslavio je Riječanin Igor Hinić.

- Pobijedili smo, nije bila neka utakmica, oni su došli bez dva standardna igrača. Sada nas čekaju tri teška mjeseca, uvijek je isti recept i svi moramo staviti glave unutra. To je nešto što moramo obaviti da bismo mogli uopće razmišljati o borbi za medalje, ustvrdio je nakon utakmice Igor Hinić

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.