SRBIJA - HRVATSKA (20.30) Večeras se odlučuje za koga je Nikola Tesla igrao vaterpolo

Nedjelja, 10. siječnja 2016. 11:32 Napisao/la  SC

Srpski izbornik Dejan Savić pred novinare je izašao odjeven u majici s likom Nikole Tesle, koji nosi vaterpolsku kapicu

Prvi dan Europskog vaterpolskog prvenstva u Beogradu hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji donosi dvoboj protiv domaćina Srbije. Repriza je to finalnih utakmica sa oba prošlogodišnja velika natjecanja, sastaju se dvije prvoplasirane momčadi sa Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanu, odnosno Svjetske lige čije se Superfinale lani odigralo u talijanskom Bergamu. Središte zbivanja sada se seli u beogradsku Kombank Arenu, a tamo su ulaznice za prvi dan natjecanja rasprodane još prije nekoliko dana. Jasno, ne zbog utakmice Francuske i Malte u 16.45 sati, nego zbog susreta dvije ponajbolje reprezentacije svijeta u ovom trenutku.

Srbija na Europsko prvenstvo gleda kao na zagrijavanje za Olimpijske igre u Riju. Nikada ta momčad kao samostalna država nije osvojila olimpijsko zlato pa će joj domaće EP biti odskočna daska za uspjeh u Brazilu na ljeto. Ponovo sastav izbornika Dejana Savića izgleda moćno, tu su svi najbolji; od vratarskog dvojca Pijetlović - Mitrović, preko ljevorukih Mandića i Filipovića, Prlainovića i Ćuka s druge strane, Pijetlovića i Nikića na poziciji dva metra...

Hrvatskoj će u oslabljenom izdanju, bez Obradovića, Muslima, Paškvalina i Buljubašića biti vrlo teško ostvariti povoljan rezultat u prvom kolu. Na press-konferenciji dan prije utakmice oba su se izbornika složila da će to biti utakmica za uživanje gledateljima iz razloga jer su obje reprezentacije već osigurale nastupe na Olimpijskim igrama, ali i jer je sam turnir u Beogradu tek na početku. Iako se radi o finalu prije finala, aklamacijom je prihvaćena strana da se ovdje danas radi o spektaklu koji će vaterpolo promovirati u punom sjaju.

Inače, srpski izbornik Dejan Savić pred novinare je izašao odjeven u majici s likom Nikole Tesle, koji nosi vaterpolsku kapicu. Hrvatski vratar i kapetan reprezentacije Josip Pavić čestitao mu je da mu je drago što je Savić stavio Hrvata na majicu, a ovaj mu je odgovorio da je Tesla njihov... Sitne provokacije!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.