SP: Hrvatski vaterpolisti točno u podne igraju protiv Japana

Petak, 21. srpnja 2023. 09:02 Napisao/la  SC
Ivan Krapić
Ivan Krapić

Hrvatski vaterpolisti točno u podne po hrvatskom vremenu počinju utakmicu protiv Japana:

– Znam da mnogima koji ne prate vaterpolo pomnije, svakodnevno, da bi im Japan mogao djelovati kao neka egzotična reprezentacija. Međutim, to je momčad koja zadnjih 7-8 godina igra ozbiljan vaterpolo, imaju neka očekivanja s ovog turnira, domaćini su. Igraju atipičan vaterpolo. Moderno, ali sasvim drukčije od ičega što igraju europske momčadi. Stalno su u protunapadu, u fizičkom duelu koji je nevjerojatan i s te ćemo strane uistinu trebati biti na maksimumu. Opet, trebamo se maknuti kontakta jer su u njemu neuhvatljivi. Protiv Mađarske su ovdje dvije i pol četvrtine bili u ‘egalu’. S nama u Zagrebu u kvalifikacijama Svjetskog kupa ove godine, u ožujku, jednako tako, prve dvije i pol četvrtine. E onda, ako se odvojite, onda padaju jer nemaju pobjednički mentalitet. Ponavljam, bit će vrlo, vrlo teško i zahtjevno, kaže izbornik Ivica Tucak.

Nakon poraza od Mađarske u 2. kolu, današnjom pobjedom protiv domaćina SP-a u Fukuoki Hrvatska bi trebala igrati protiv Crne Gore.

Ako izgubi, igrat će protiv Srbije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.