SP 2022 Hrvatski vaterpolisti saznali protivnike u skupini u Debrecenu

Utorak, 12. travnja 2022. 21:09 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

 Od 18. lipnja do 3. srpnja hrvatski vaterpolisti igraju na na 19. Svjetskom prvenstvu, u utorak je održan ždrijeb skupina:

Grupa A (Budimpešta): Mađarska, Gruzija, Brazil, CrnaD Gora
Grupa B (Debrecen): Grčka, Japan, Njemačka, Hrvatska
Grupa C (Sopron): Španjolska, Južna Afrika, Italija, Kanada
Grupa D (Szeged): Srbija, Kazahstan, Australija, SAD

- Dobili smo grupu u kojoj smo uz Grčku veliki favoriti, naravno, ne podcjenjujući niti ekipu Japana i Njemačke. Nijemce sam ove godine pratio kroz igre u Svjetskoj ligi gdje nisu nešto impresionirali. Međutim na klupi imaju jako dobrog crnogorskog stručnjaka i morat ćemo se dobro pripremiti za njih. O Japanu nemamo puno informacija, no to je reprezentacija koja je uvijek jako nezgodna i koja igra svoj specifičan presing. Ipak, Grci i mi smo favoriti ove grupe, iako je to tek prvi korak. Naše želje su uvijek iste, a to je da se ode do kraja i osvoji medalja. Vremena ima da sve dobro pripremimo i nadam se da ćemo potpuno spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Prvi dio prvenstva odigrat će se u četiri mađarska grada (Budimpešti, Szegedu, Debrecenu i Sopronu), dok od četvrtfinala prvenstvo seli u Budimpeštu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.