Prvi poraz u Rotterdamu, hrvatski vaterpolisti deset minuta bez pogotka

Srijeda, 17. veljače 2021. 15:49 Napisao/la  SC

Ovim porazom hrvatski su vaterpolisti izgubili prvo mjesto u skupini B, ali nisu kompromitirali plasman na Olimpijske igre, iako su si nepotrebno zakomplicirali život

Hrvatska vaterpolska reprezentacija
Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Predolimpijski turnir, B skupina, 4. kolo

HRVATSKA - RUSIJA 13:14 (5:3, 4:4, 4:4, 0:3)

Zwemcentrum Rotterdam. Bez gledatelja.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 4, Lončar 1, Joković 1, Bukvić 1, Vukičević 2, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić 1, Burić 1, Garcia, Popadić.

RUSIJA:  Kostrov, Suckhov, Kiselev 1, Dereviankin 1, Ashaev 1, Kharkov 5, Merkulov 2, Nagaev 2, Pronin 1, Kholod, Lisunov, Shepelev 1, Ivanov.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doživjela je prvi poraz na predolimpijskom turniru u Rotterdamu, u utakmici četvrtog kola Rusija je izborila pobjedu i preuzela prvo mjesto u B skupini.

Izabranici izbornika Ivice Tucaka loše su odigrali završnicu utakmice, u posljednjoj dionici niti jednom nisu uspjeli zatresti mrežu suparnika, a Rusi su serijom 4:0 otišli do velike pobjede.

Doduše, 18 sekundi prije kraja utakmice Andro Bušlje postigao je pogodak, ali ga suci nisu priznali zbog prekršaja u napadu.

Ovim porazom hrvatski vaterpolisti nisu kompromitirali plasman na Olimpijske igre, iako su sami sebi nepotrebno dodatno zakomplicirali život.

U četvrtfinale turnira tako će ući s druge pozicije, što automatski znači da će u završnici imati i nešto zahtjevnije suparnike.

Više od poraza izbornika može brinuti igra u posljednjoj dionici susreta, u kojoj su hrvatski vaterpolisti napadački u potpunosti podbacili, a niti u defanzivnom dijelu nisu baš briljirali.

Inače, Hrvatska je krajem treće dionice imala lijepo vodstvo (13:10), činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, a onda je krenula ruska serija, hrvatski vaterpolisti su više od deset minuta bili bez postignutog pogotka.

U posljednju dionicu Rusi su ušli s dva gola minusa, 4:54 minute prije kraja dvaput su poentirali preko Kharkova u situacijama s igračem više (13:13), pobjedu su osigurali dvije minute prije kraja kada je Bijačevu mrežu pogodio Merkulov nakon isključenja Bukića.

U posljednjem kolu B skupine Hrvatska u četvrtak igra protiv Njemačke (20.30 sati).

B skupina, rezultati 4. kola: Rumunjska – Njemačka 12:7, Hrvatska – Rusija 13:14.

Poredak: Rusija 7, Hrvatska 6, Nizozemska 4, Rumunjska 3, Francuska 2, Njemačka bez bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.