Ivica Tucak: Mi nismo u milosti kao što je Italija bila dvadeset godina!

Petak, 09. rujna 2022. 16:29 Napisao/la  SC

Kada sam izgubio svjetsku broncu od Grčke, nisam puštao nikakva videa ili se bunio zbog poništenog gola Burića, kaže izbornik

Ivica Tucak:  Mi nismo u milosti kao što je Italija bila dvadeset godina!

Talijanski izbornik Alessandro Campagna nakon polufinalne utakmice istaknuo je da su suci minutu i pol prije kraja Hrvatskoj darovali peterac koji je Harkov pretvorio u pobjedu.

- Fatović je napravio faul, potopio nam je golmana. Bilo bi pošteno da je pobjednik odlučen petercima. Suci su sudili jako dobro, a to se vidjelo i u zadnjem napadu, komentirao je Campagna.

Ovako je reagirao hrvatski izbornik:

- Ostat ću sportaš do kraja. Ja sam uvijek pružao ruku nakon utakmice kada bih izgubio. Kada sam izgubio svjetsku broncu od Grčke, nisam puštao nikakva videa ili se bunio zbog poništenog gola Burića. Nisam prosvjedovao, puštao snimke, kao što to sada rade Talijani. Neka iskreno i ljudski puste snimku utakmice i vide koji je bio kriterij kada se Hrvatska odvojila. Uvijek čestitam suparniku iako mi nismo u milosti kao što je Italija bila 20 godina. Nekorektno je to što rade, kazao je Ivica Tucak.

Hrvatska u subotu igra u finalu protiv Mađarske:

- Finale je uvijek 50-50, ali zbog ambijenta i špurijusa neka bude opet 55-45 za nas. Strašno je velika razlika između zlatne i srebrne medalja. Imam zlato i srebro, imam i olimpijsko srebro, međutim, znam koliko sam bio tužan nakon te utakmice i ne želim da mi sutra budemo tužni, bez obzira kako utakmica završila. Moramo biti ponosni, moramo dati zadnji atom snage da odemo do kraja. Ovo mi jedna od najdražih pobjeda u životu, iz više razloga. Prvo, ova mlada momčad u koju mnogi nisu vjerovali da može ovako igrati na SP i na EP. U Budimpešti nismo uspjeli uzeti medalju jer smo morali ići na Španjolce, to se dogodilo i 2020. godine kad smo igrali u Budimpešti i izgubili 9-8. Drago mi je zbog ove potpuno nove reprezentacije, koja može jako puno u budućnosti. Drugi razlog je ovaj fantastičan ambijent koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, kazao je Tucak i otkrio s kim je proslavio ulazak u finale:

- Lijepa je to bila noć, maklo smo se družili, malo smo proslavili uz čašu vina. Ostali smo do kasno Ratko Rudić, Perica Bukić i ja. Jure Marelja je odmah krenuo u pripremu utakmice s Mađarima, kazao je Tucak.

Izbornik je izdvojio nekoliko imena:

- Dvojicu igrača moram posebno istaknuti iako to nikad ne radim. To su Jere Marinić Kragić koji nije mlad, ali je mlad statusom u reprezentaciji, kao i Andrija Bašić, koji je sazrio i postao važan kotačić. Njemu je SP bilo prvo natjecanje. Sretan sam zbog tih momaka, sretan sam što znam da će Marko Žuvela biti jedan od najboljih igrača na svijetu. Ovo finale je nagrada svima njima, zaključio je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.