Ivica Tucak: Ovo je mentalno ubijanje, ne vidim smisao ovih utakmica

Utorak, 25. srpnja 2023. 09:14 Napisao/la  SC
Ivica Tucak: Ovo je mentalno ubijanje, ne vidim smisao ovih utakmica

Hrvatski vaterpolisti lagano su pobijedili (13:5/3:2, 3:1, 5:1, 2:1) Kanadu u razigravaju za plasman od 9. do 12. mjesta.

U rutinskoj pobjedi Tucak je priliku dao vrataru Toni Popadić, umjesto kapetana Ivana Krapića i Anta Vukičevića igrali su Filip Kržić i Andrija Bašić.

- Nemam što bitno posebno zadovoljan. Odradili smo utakmicu sportski, odradili smo našu dužnost. Naravno da nama mjesto nije ovdje, u ovom dijelu turnira, ali tako su se posložile kockice. Sad moramo to odraditi, to smo i učinili, te nemam što zamjeriti igračima. No, kad me već pitate, onda moram samo reći kako uopće ne vidim smisao ovih utakmica. Ovo je mentalno "ubijanje" igrača, mene i mojih suradnika. Ne mislim samo na Hrvatsku, nego općenito, zašto više "stojimo" ovdje, igramo ove utakmice. Ako prvih šest mjesta vodi na sljedeće svjetsko prvenstvo, ne znam čemu uopće ove sadomazohističke utakmice. Svatko tko se bavio sportom zna kako je kada se izgubi eliminacijski susret. Ide se kući i to je to. Ostaje nam ovdje sada još jedna utakmica. To je dužnost, moramo to odraditi na maksimumu, dužnost prema nama samima, kazao je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.